Sağlık raporu alacaklara uyarı

Sağlık raporu alacaklara uyarı

Üniversiteye kayıtta gerekli olan sağlık raporları aile hekimlerinden ücretsiz alınabilecek.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna gönderdiği yazıda, üniversiteye kaydolacaklardan istenen sağlık raporlarından ücret alınıp alınmayacağına açıklık getirdi.
 
Yazıda, Milli Eğitim Bakanlığınca, "Ortaöğretim okul veya kurumlarında örgün eğitim görenlerin öğrenci olduğu", Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca ise "Bir öğretim kurumundan mezun olmuş, yükseköğretim kurumuna kayıt yaptırmaya hak kazanmış ama henüz kaydını yaptırmamış kimselerin öğrenci sayılamayacağı"nın ifade edildiği belirtildi.
 
Aile hekimlerinde ücretsiz  
 
Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İrfan Şencan, söz konusu yazının, üniversiteye girmeye hak kazanan ancak henüz öğrenci sayılmayan kişilerin hastanelerden alacakları rapor için ücret ödeyecekleri anlamına geldiğini bildirdi.
 
Bu kişilerin sağlık raporunu hastanelerden alması halinde 50 lira ücret ödemeleri gerektiğini kaydeden Şencan, "Üniversiteye kayıt için sağlık raporu aile hekimlerinden ücretsiz alınabilir ancak hastaneler için aynı durum söz konusu değil. Ayrıca Bakanlar Kurulu kararı gereği polis koleji ya da askeri liseler için 200 lira bedel ödenmesi gereken sağlık kurulu raporları da ücretsiz alınabiliyor" diye konuştu.    
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.