Sağlık merkezi gibi çalışıyorlar

Sağlık merkezi gibi çalışıyorlar

SPA'lar artık sağlık merkezi gibi hizmet veriyor.

SPA uzmanı Pelin Beşbudak, termal suyunun cilde, sıcak taş yataklarının eklem rahatsızlıklarına iyi geldiğini söyledi. Başbudak, masajın kan dolaşımını hızlandırdığını, sauna ve hamamların ise vücudun direncini arttırdığını dile getirdi. Crowne Plaa Bursa Numphaea Termal SPA Müdürü Pelin Beşbudak, merkezin 5 bin metrekarelik hizmet alanıyla Türkiye'nin en büyük SPA'larından biri olduğunu söyledi. Crowne Plaza Bursa Numphaea Termal SPA'nın aynı zamanda bir sağlık merkezi olduğuna dikkat çeken Beşbudak, “SPA bizim kültürümüzde çok yaygın değil. Ancak zaman içerisinde SPA konusunda insanlar bilinçleniyor. Günümüzde insanlar kendilerine daha çok vakit ayırmayı ve kendilerine özen göstermeyi öğrendikleri için SPA merkezlerine talep giderek artıyor” dedi.

“MASAJ KAN DOLAŞIMINI HIZLANDIRIYOR”

SPA'nın kelime açılımı olarak sudan gelen sağlık anlamına geldiğinin altını çizen Pelin Beşbudak, “Bizim tesisimizin içerisinde termal su gibi bir alternatifimiz var. Bursa için çok güzel bir özellik ve Bursa'nın termal suları bu anlamda çok kaliteli. Masaj yaptırmak, cildin ütüsü dediğimiz bir sağlık yöntemi. Masaj kan dolaşımını hızlandırıyor, birçok faydası var. Kış aylarında olduğumuz için termal suyun sağlık açısından çok faydası olduğunu söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı.

“BURSALILAR TERMALİ ÇOK SEVİYOR”

Termal su, buhar banyosu, saunalar, Türk hamamları, kese işlemlerinin cilt için çok faydalı olduğuna işaret eden Beşbudak, şunları kaydetti: “Termal suyun cilde çok büyük faydası var. Bunun yanında buhar banyosu, saunalar, Türk hamamları, kese köpük işlemleri de cildi koruyan, sağlıklı tutan, vücudun toksin atmasını sağladığı için kış aylarında vücudun hastalıklara karşı direncini arttırıyor. SPA'nın sağlık açısından faydasını bilenler arasında her gün gelen insanlar da var. Çünkü, Bursalılar termali çok seviyor. Bursalıların vücutları termal suya alışkın.”

“SICAK TAŞ YATAKLARI EKLEM RAHATSIZLIKLARINA İYİ GELİYOR”

Türk hamamı kültürünü SPA merkezinde yaşattıklarını da belirten Beşbudak, gelin hamamı kültürünün Bursa'da devam ettiğini, çalgılı, şarkılı farklı gelin hamamlarının merkezlerinde bulunduğunu kaydetti. Sıcak taş yataklarının 38 derece sıcaklıkta vücut ısısını koruduğuna vurgu yapan Pelin Beşbudak, vücut ısısına yakın sıcaklıkta olan sıcak taş yataklarının eklem rahatsızlıklarına da iyi geldiğini sözlerine ekledi.

Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.