Sağlık hizmetleri sahra hastaneleri ile karşılanıyor

Sağlık hizmetleri sahra hastaneleri ile karşılanıyor

Suriye'de şiddetli çatışmaların yaşandığı Halep kentinin Anadan ilçesindeki sahra hastanesi kısıtlı imkanlarla hizmet vermeye çalışıyor. Aylık 2 bin 500 hastanın bakıldığı hastanede ciddi ilaç eksikliği var.

Rejim birliklerine ait savaş uçakları ve helikopterler, Halep'te muhaliflerin denetiminde olan bölgeleri "varil ve vakum bombalarıyla" vurmaya devam ederken, saldırılarda yaralananlar, muhalifler tarafından güvenli bölgelerde oluşturulan sahra hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alınıyor. 
 
Cephe hattında bulunan Anadan'daki sahra hastanesi doktorlarından Refik Ebu Fettah, 24 saat hizmet veren sağlık merkezinde tüm branşlarda uzman doktor olduğunu belirtti.
 
Diş ve ağız sağlığı polikliniğinin de hizmet verdiğini ifade eden Ebu Fettah, şöyle devam etti:
 
"Merkezimizde 24 saat açık eczanemiz var,  orada az da olsa ilaç bulunuyor. Aylık 2 bin 500 hastaya bakıyoruz. Kış aylarının başlamasıyla birçok hastalık ortaya çıkıyor. Bu konuda ciddi ilaç eksikliğimiz var. Bazı hayır kurumlarının yardımıyla ayakta duruyoruz. Merkezimiz halka bedava hizmet veriyor. En büyük problemimiz doktor ve personellerimizin maaşlarının olmaması." 
 
 Hastanenin ilçe dışından da birçok hastaya baktığını vurgulayan Ebu Fettah, her gün bombalara maruz kalan birçok insanın burada tedavi edildiğini vurgulayarak, "Hastanedeki laboratuvarımızda tüm tahlilleri yapıyoruz. Röntgen cihazlarımız da var. Öte yandan ağır yaralılar için ameliyathane de bulunuyor" diye konuştu.
 
Sağlık personeli Ebu İbrahim ise aileleri broşürlerle bilgilendirdiklerini dile getirerek, bugünlerde en çok görülen vakanın çocuklarda uyuz ve cilt hastalıkları olduğunu aktardı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.