Sağlık hizmeti ayaklarına geliyor

Sağlık hizmeti ayaklarına geliyor

Bir dönem hastanelerdeki kuyruklar nedeniyle sağlık hizmetlerine ulaşamayan hastalara yıllardan beri bu hizmet evlerinde veriliyor.

İzmir'de, evde sağlık hizmeti alan 5 bin 862 kişiye düzenli olarak giden sağlık ekipleri, bir zamanlar hastanelerde bile almakta zorlanılan tedavileri evde yapıyor.

Evde sağlık hizmeti alan hastalardan kan hastası 54 yaşındaki Meryem Çalı,  11 yıldır kanında parçalanmanın olduğunu, epilepsi atağı geçirdiğini, alerjik astım, tansiyon gibi çeşitli hastalıklarının bulunduğunu anlattı.

Geçmişte hastanelerde büyük zorluk yaşadıklarını, ilaç kuyrukları olduğunu dile getiren Çalı, şöyle konuştu: "Eskiden sağlık hizmetlerine ulaşmak çok zordu. Paran varsa imkanlarınla bazı şeyleri yapardın. Şimdi çok güzel. Hastanede bile tedavi olamazken şimdi ambulans bizi evimizden alıyor evimize bırakıyor. Evde muayene ediliyoruz. Eskiden bunu hayal edemezdik. Devletin bunları yapması çok güzel bir şey. İlaç almak kolay. Allah emeği geçenlerden razı olsun."

Kısmi felç geçiren 79 yaşındaki Mustafa Narin'in eşi Neriman Narin ise "Eşim hastaneye gidemiyor evde tedavimiz yapılıyor. Allah devletten razı olsun" diye konuştu.

yeniakit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.