'Sağlık çalışanlarına karşı yapılan saldırıları kınıyoruz'

'Sağlık çalışanlarına karşı yapılan saldırıları kınıyoruz'

Sağlık Bakanı Demircan, Bitlis ve Sakarya'da iki hekimin darbedilmesine ilişkin, "Sağlık çalışanlarına karşı yapılan bu saldırıları kınıyoruz." dedi.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, yaptığı yazılı açıklamada, Bitlis ve Sakarya'da iki hekimin darbedilerek şiddete maruz kalmasının herkesi üzdüğünü belirtti. 

Saldırıya uğrayan iki meslektaşını arayarak geçmiş olsun dileğinde bulunduğunu aktaran Demircan, sağlık çalışanlarının arkasında olduklarını ifade etti.

Sağlık hizmeti veren hekim ve sağlık görevlilerinin kutsal bir görevi yerine getirdiğini vurgulayan Demircan, şunları kaydetti:

"Böylesine kutsal bir görevi yerine getiren, şifa dağıtan ellere karşı yapılan her türlü şiddet uygulaması asla kabul edilebilir değildir. Sağlık çalışanlarımız fedakarca sağlık hizmetini verirlerken arkalarında sağduyulu vatandaşlarımız, Sağlık Bakanlığı, hükümet ve yasaların olduğunu bilmelidirler. Sağlık çalışanlarına karşı yapılan bu saldırıları kınıyoruz. Adli makamlara intikal eden bu vakaları yakından takip ettiğimizin de bilinmesini isteriz. Şiddete maruz kalmış olan başta doktorlarımız olmak üzere bütün sağlık çalışanlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.