Sağlık Bakanlığı'nın 2808 Personel Alım Şartları nelerdir?

Sağlık Bakanlığı'nın 2808 Personel Alım Şartları nelerdir?

Sağlık Bakanlığı müjdeli bir haber ile 2808 personel alacağını açıkladı. Bakanlığın belirlediği şartlar ve pozisyonlar nelerdir? Adaylar tercihlerini ne zaman yapılacak?

Sağlık Bakanlığı yaptığı bir duyuru ile 2808 personel alacağını duyurmuştu. Sağlık Bakanlığı'nda çalışmak isteyen pek çok kişi de bu müjdeli haberin üzerine başvurularını yapmak için kollarını sıvamıştı. Şimdi pek çok kişi Sağlık Bakanlığı Personel Alım Şartlarını, aranan Pozisyonları ve tercihlerin ne zaman yapılacağını merak etmeye başladı. Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlara personel alımı ile ilgili yapılan duyuruda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4/A maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere ilk defa atanacaklar için yapılacak sınavlar hakkında genel yönetmelik hükümleri uyarınca çeşitli kadro ve unvanlara 2808 personel alınacağını açıklandı.

ÖSYM'nin internet sayfasında yayımlanacak olan Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS-2016/6 Tercih Kılavuzu göre ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyleri ayrı olmak suretiyle tercih yapılacak. Adaylar tercihlerini 13-19 Ekim 2016 tarihleri arasında yapacak. Yayımlanacak olan kılavuzdaki kurallara, kadro ve unvanlara göre yapılacak olan tercihler  ÖSYM’nin https://tercih.osym.gov.tr internet sitesi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak gerçekleştirebilecek.

SAĞLIK BAKANLIĞI 11 BİN SAĞLIKÇI ALACAK

2016 yılı içerisinde 11 bin personeli alacaklarını ifade eden Bakan Akdağ şöyle konuştu: "Ekim ve Kasım aylarında 3'er bine yakın sınavla aldığımız sağlık personelini alacağız. Bu arada peyderpey doktorlarımızı da kuralarla atama yapıyoruz. Dolayısıyla bu sene 11 bine yakın personelin atamasını yapmaya gayret gösteriyoruz. 2017 yılında bize garanti olarak verilmiş atama sayısı 12 bin kişi. Bunun içinde doktorlar hariç. Bu sayı bana göre tabiki de yetersiz inşallah bunu artırmaya çalışacağız. Milli Eğitim Bakanlığının başlattığı mülakat uygulamasını biz de 2017 yılında başlatmayı düşünüyoruz. Bununla ilgili Başbakanlığımıza bir teklifte bulunduk. Çünkü bizim göreve ilk başlayan personellerimizi ihtiyaç bölgelerinde tutmamız lazım."

 

Akşam.com.tr-Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.