Sağlık Bakanlığından Hakkari'ye 5 Ambulans

Sağlık Bakanlığından Hakkari'ye 5 Ambulans

Sağlık Bakanlığı tarafından Hakkari İl Sağlık Müdürlüğüne gönderilen 5 ambulans, düzenlenen törenle hizmete sunuldu.

Devlet Hastanesi bahçesinde düzenlenen törende konuşan İl Sağlık Müdürü İsmail Erkam Tüzgen, Sağlıkta Dönüşüm Projesi ile sağlığın her alanında olduğu gibi acil sağlık hizmetlerinde de devrim niteliğinde değişiklikler gerçekleştirildiğini söyledi.

Sağlıkta Dönüşüm Projesinden önce kentte sadece 2 ambulansla hizmet verildiğini, son gelen ambulanslarla birlikte bu sayının 40'a yükseldiğini ifade eden Tüzgen, şöyle konuştu:

"Daha önce ambulanslarımızın içlerinde sadece sedye varken, bugün araçlarımızın tamamı yoğun bakım üniteleri ile yarışabilecek donanıma sahip. Daha önce bir adet 4 yataklı, bir adet snowtrack, 6 adet palet takılabilir tipte ve 27 adet normal ambulans bulunan garajımıza bugün 2 adedi 4x4 olmak üzere 4 adet normal, bir adet de özel donanımlı yoğun bakım ve obez ambulansı ekliyor ve toplam sayıyı 40'a çıkarıyoruz. İlimiz dağlık bir coğrafyada bulunmakta olup kış şartları ağır geçmekte, köy yolları uzun süre kapalı kalabilmektedir. Böyle durumlarda paletli ve 4x4 ambulanslarımızın önemi daha da artmaktadır. Bu araçlar bir metreyi aşan karda dahi sorunsuzca ilerleyebilmektedir."

Tüzgen, tüm imkanlarla vatandaşlara en kaliteli ve hızlı sağlık hizmetini vermeye çalıştıklarına değinerek, geçmişte kızakla, battaniye ile taşınan hastaların bundan böyle paletli ambulans, snowtrack ve helikopterle taşındığını sözlerine ekledi.

Tüzgen, konuşmasının ardından Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hakan Türk ile yeni alınan ambulansları inceledi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.