Sağlık Bakanlığı yeni doğan bebeklere ‘hastane çıkış seti’ hediye edecek

Sağlık Bakanlığı yeni doğan bebeklere ‘hastane çıkış seti’ hediye edecek

Ankara Pursaklar Belediyesi Sosyal Yardım Müdürlüğü’nün 2 yıldır sürdürdüğü “Hoş geldin küçük hemşehrim” kampanyası bakanlığa ilham kaynağı oldu. Öyle ki Sağlık Bakanlığı da bundan böyle yeni doğan bebeklere “Hastane çıkış seti” hediye edecek.

İlçede ikamet eden ailelerin yeni doğan bebeklerine ilk hediyelerini veren Belediye Sosyal İşler Müdürlüğü düzenlediği kampanya ile takdir topluyor. Hem ilçe sakinlerinin hem de kamuoyunun beğenisini kazanan bu kampanya ile yüzlerce yeni doğan bebeğe ilk hediyeleri verildi.

Kampanyanın yaygınlaşmasının ardından birçok belediye yetkilisi Pursaklar Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü ile irtibat kurarak projenin işleyişi hakkında bilgi alıp, kendilerinin de uygulamak istediklerini belirtmişti. Şimdi ise aynı uygulamayı geliştiren Sağlık Bakanlığı bundan böyle hastane çıkışında yeni doğan bebeklere ilk hediyesini verecek. Belediye de bu uygulamayı aralarında kadın meclis üyesi ve kadın personelin de bulunduğu ekiplerle gerçekleştiriyor.

Ziyaret esnasında tüm yeni doğan bebeklere Belediye Başkanı Selçuk Çetin’in özel olarak hazırlattığı bebek takımı, zıbın, taşınabilir beşik, ana kucağı, bebek çantasından oluşan çanta hediye veriliyor.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.