Sağlık Bakanı Akdağ'dan Askeri Hastaneye başörtülü başhekim açıklaması

Sağlık Bakanı Akdağ'dan Askeri Hastaneye başörtülü başhekim açıklaması

Gülhane ve Sultan Abdulhamit Hastanesi başhekimleri belli oldu. Sağlık Bakanı Akdağ, Gülhane ve Sultan Abdulhamit Eğitim ve Araştırma Hastanesine atanan başhekimleri açıklarken, başörtülü başhekim sorusuna da cevap verdi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Bakanlığına devredilen askeri hastanelerden Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesine Prof. Dr. Mehmet Ali Gülçelik'in, Sultan Abdulhamit Eğitim ve Araştırma Hastanesine ise Prof. Dr. Ali Rıza Odabaş'ın başhekim olarak atandığını bildirdi.

Akdağ, Bilkent Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören gazilerle bir araya geldi.

Burada konuşan Akdağ, Türk Silahlı Kuvvetleri Rehabilitasyon Merkezinin isminin, gazilerle yaptıkları oylama sonucunda "Gazi Rehabilitasyon Merkezi" olmasına karar verdiklerini söyledi.

Rehabilitasyon Merkezinde hizmet eden herkese teşekkür eden Akdağ, gazilere, sağlık hizmetini bundan sonra Sağlık Bakanlığının vereceğini ifade etti.

Bakan Akdağ, bugüne kadar verilen hizmetleri, daha da kaliteli hale getirip, gazilere hizmet vermeye devam edeceklerini belirterek, "Bizim, Silahlı Kuvvetlerimizden devraldığımız hastaneler, içinde bulunduğumuz rehabilitasyon merkezi ve onun diğer bileşenleri öncelikle gazilerimize, şehit ailelerimize ve askerlerimize hizmet vermeye devam edecektir. Şu andaki planımız, bundan sonraki gidişat kesinlikle bu şeklide olacak." diye konuştu.

Hükümet ve Sağlık Bakanlığı olarak kendilerine düşen görevin gazilere verilen hizmetlerin kalitesinin yükseltilmesi olduğunu vurgulayan Akdağ, bunun için gerekli tecrübe ve vizyonun kendilerinde bulunduğunu bildirdi.

BAŞÖRTÜLÜ BAŞHEKİM ANORMAL DEĞİL

Görevi yeni devralanlara kolaylıklar dileleyen ve gazilere teşekkür eden Akdağ, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"İsmi değiştirilen Gülhane Askeri Tıp Akademisine (GATA) başörtülü bir başhekimin atandığı" iddialarının sorulması üzerine Akdağ, "Atanan arkadaşlarımın içinde bir başörtülü hanımefendinin olup olmadığını bilmiyorum ama olsa da son derece tabiidir bu. Bunda hiçbir anormallik yok. Çünkü bu ülkenin insanlarını biz artık 'Başörtülü, başörtüsüz, şu, bu düşünceye sahip, şu, bu kıyafeti giyiniyor.' diye birbirinden ayırt etmiyoruz. Bu dönemler geride kaldı. Bunlar eski Türkiye'nin tartışmaları." yanıtını verdi.

Geçmişte de yaptığı gibi, liyakatı ve ehliyetiyle vazifesini yapabilecek kişileri göreve getirmeye önem verdiğini belirten Akdağ, bunun dışındaki tartışmaları "abes, kasıtlı ve saçma" bulduğunu söyledi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum