Sağlığa pedal çevirin

Sağlığa pedal çevirin

Fiziksel, ruhsal ve zihinsel sağlığın anahtarı bisiklette. Uzmanlara göre pedal çevirerek kan dolaşımı, beyin, kalp ve akciğerlerinizin performansını artırabilirsiniz.

Bahar aylarının gün yüzünü göstermesiyle birlikte insanlar spora yönelirken, uzmanlar sağlıklı yaşam için bisiklet sürmenin birçok kası harekete geçirdiğini vurguluyor. Bisiklet kullanımının sürdürülebilir bir etkinlik olduğunu

kaydeden uzmanlar,  bu spor türünün hem eğlenceyi hem de sağlığı bir arada bulundurduğunu belirtiyor.  İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İlgi Şemin, sağlıklı ve uzun yaşam için egzersiz yapılmasının önerildiğine dikkat çekerek, “Özellikle aerobik egzersiz, başta dolaşım sistemi olmak üzere birçok sistem açısından son derece olumlu etkilere sahip. Bisiklete binme aerobik egzersiz türlerinden biridir. Bisiklete binme sırasında birçok kas grubu aktif iş görmekte, kan dolaşımı, kalp, akciğerler etkin bir şekilde çalışmaktadır. Bu etkinlik kişinin fiziksel uygunluğunu geliştirmektedir” dedi.

Bisiklet tüm kasları çalıştırıyor

Prof. Dr. Şemin, bisiklete binmenin avantajlarını şöyle sıraladı: “Bütün büyük kas gruplarını çalıştırır, kalp hızını yürümekten daha etkili bir seviyeye çıkarır. Yüksek düzeyde bir fiziksel beceri gerektirmez, kolaydır. İstenildiği şiddette yapılabilir. Eğlencelidir, sürdürülebilir. Hem egzersiz yapılıp hem işe/okula gidilebilir, bu süreçte yol için ayrılan zaman kullanıldığı için ekstra bir egzersiz zamanı ayırmaya gerek kalmaz. Enerji harcanmasını sağlayarak şişmanlıktan ve dolayısıyla ona bağlı şeker hastalığı gibi hastalıklardan korur. Kan yağ düzeyini düşürür, böylece koroner kalp hastalıkları, inme gibi hastalıklardan korur. Anksiyete, depresyon düzeylerini ve stresi azaltır. Ayrıca bisikletin çevreye zararı da olmaz.

Star

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.