Sağanak Yağışlar Gökçe Barajı'na Yaradı

Sağanak Yağışlar Gökçe Barajı'na Yaradı

Türkiye genelinde etkili olan sağanak yağışlar vatandaşlara zor anlar yaşatırken, Yalova'daki Gökçe Barajı'ndaki su seviyesinin yüzde 12 yükselmesi yüzleri güldürdü.

Son yağışlarla birlikte Yalova'nın su ihtiyacını karşılayan Gökçe Barajı'nda su seviyesi yüzde 12 yükseldi. Bu yükselme ile birlikte barajdaki su miktarının 3 milyon tona ulaştığı ifade edildi.
 
Mevcut suyun Yalova'nın 2 aylık su ihtiyacına cevap vereceğini dile getiren Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz, "Barajın tam doluluk oranına gelebilmesi için mutlaka kar yağışı gerekiyor. Biz önümüzdeki süreçte kar yağışlarının gerçekleşmesini bekliyoruz. Şu anda Yalova az da olsa susuzluk sınırından uzaklaştı ama bu kimsede bir rehavete neden olmasın" dedi.
 
Yalova'daki su sarfiyatında bir gerileme olmadığına dikkat çeken Nergiz, "Yalova, kış aylarına girmeye hazırlandığımız şu günlerde dahi halen yaz aylarındaki oranda su harcıyor. Bunun mutlaka düşmesi lazım. Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı davranması gerekli. Yalova Belediyesi, il merkezindeki kayıp ve kaçağın önüne geçmek için adım atmak zorunda. Yoksa susuzluk her zaman Yalova'nın gündeminde olacak. Yalova Belediyesi'nin bu anlamda üzerine düşeni yapması lazım. Yalova altyapısı mutlaka değişmelidir" dedi.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.