Safranbolu'ya "Avrupa Şeref Plaketi"

Safranbolu'ya "Avrupa Şeref Plaketi"

UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi'nde yer alan ve en iyi korunan 20 kent arasında bulunan Karabük'ün Safranbolu ilçesi, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) tarafından verilen "Avrupa Şeref Plaketi"ni teslim aldı.

Tarihi Muallimler Birliği binasında açılan "Avrupa Sergisi"yle plaketin tanıtımı yapılmaya başlandı.

Açılışta konuşan Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, tanıtımlarla ilçenin ismini dünyaya duyurmaya çalıştıklarını söyledi.

Aksoy, 2011'den itibaren Avrupa ödüllerini almak için çalışmalar başlattıklarını belirterek şöyle devam etti: 

"2012'de Safranbolu Belediyesinin gayretleriyle Avrupa Konseyi tarafından Safranbolu'ya Avrupa Diploması takdim edildi. Bu ödüle layık olduğumuzu ispat edecek anket ve diğer faaliyetlerimizin gönderilmesinin ardından bu ödülü aldık. Ardından 2013'te Avrupa Şeref Bayrağı'na başvurduk. Bunun da çeşitli kriterleri var. 'Safranbolu şehir olarak bu ödüle layıktır.' dedik, başvurumuzu yaptık, diğer faaliyetlerimizi organize ettik. Organize ettiğimiz programla bu ödülü de aldık ve 'Avrupa Şeref Bayrağı'nı göndere çektik."

Bu yıl da Avrupa ödüllerinin üçüncü ayağı olan Avrupa Şeref Plaketi'ne başvurduklarını aktaran Aksoy, Safranbolu'da düzenledikleri bir dizi kültürel etkinliklerin bu plaketi almalarına vesile olduğunu ifade etti.

Takdim töreninin 20 Temmuz'da yapılamasını planladıklarını ancak Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi dolayısıyla programın iptal edildiğini hatırlatan Aksoy, şunları kaydetti: 

"Bu nedenle plaket bize daha sonra ulaştırıldı. Bu amaç için düzenlemiş olduğumuz serginin açılışı da bugüne kaldı. Gündem çok hızlı çok farklı ilerliyor. Açılış için Avrupa Konseyinden, Türk delegasyonundan temsilcileri buraya getirmeyi arzu etmiştik. Maalesef programlar buna uygun hale gelmedi."

Konuşmanın ardından Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Başkan Aksoy, Karabük İl Genel Meclis Başkanı Hasan Yıldırım, Karabük İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun ve Müftü Hasan Güneş, "Avrupa Sergisi"nin açılış kurdelesini birlikte kesti.

Safranbolu'ya, daha önce 2012'de Avrupa Diploması ve 2013'te de Avrupa Şeref Bayrağı verilmişti.

 

 

Ajanslar

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.