Safran çiçeği projesi Ankara'da sergilenecek

Safran çiçeği projesi Ankara'da sergilenecek

Karabük’ün Safranbolu ilçesi Fatih Anadolu Lisesi bir başarıya daha imza attı.

TÜBİTAK tarafından ülke genelinde liseler arasında düzenlenen proje yarışmasında 'Safran Çiçeği Hep Açsın Projesi', TÜBİTAK bölge finaline kalarak Ankara'daki bilim sergisinde sergilenmeye layık görüldü.

Proje, Coğrafya Öğretmeni Akın Uğurlu'nun danışmanlığında Fatih Anadolu Lisesi öğrencisi Gülşah Özgenç tarafından hazırlandı. Projenin amacı, safran bitkisini koruyup geleceğe taşıyabilmek düşüncesinden yola çıkarak, tehlike altında olan doğal miras safran bitkisine dikkati çekmek, bitkinin doğal ve beşeri çevre isteklerini inceleyip, sorunlarını tespit ederek, çözüm önerileri sunabilmek olduğu ifade edildi.

Dünyanın en pahalı bitkilerinden olan, dünya ekonomisinde altına eşdeğer olarak kabul edilen safran, üretim azalmasına bağlı olarak nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya bulunmaktadır. Dogal olarak sadece Safranbolu'da yetişmektedir. Proje, 17-20 Mart 2014 tarihleri arasında Ankara’da düzenlenecek Orta öğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışmaları kapsamında TÜBİTAK bilim sergisinde sergilenecek.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.