Sadakataşı Derneği Nepal'de Yaraları Sarıyor

Sadakataşı Derneği Nepal'de Yaraları Sarıyor

Nepal'de meydana gelen 7.9 büyüklüğündeki depremin ardından aynı gün içerisinde Sadakataşı Derneğinden bir ekip Acil Yardımlar için yola çıktı.

Başkent Katmandu'ya vardığı ilk saatlerden itibaren çalışmalarına başlayan Acil Yardım Ekibi ihtiyaçlar için bölgede ki ilk izlenimlerini gerçekleştirdi.

Acil Yardım Ekibinden Necip Fazıl Aksoy'un aktardıklarına göre:
Depremin yaşandığı bölgeye ayak bastığımızda görüntüler bize Marmara Depremini hatırlattı. Eski ve bakımsız birçok binanın yıkıldığını gördük. Enkazların altında hala çok sayıda insan var. Yaşam belirtisi aldığımız enkazların altındaki çalışmalara katılıyoruz.  Hastanelerin hasar görmesi sebebiyle insanlar kurulan az sayıdaki çadırlarda tedavi görüyor.

Geldiğimiz ilk günden bu yana artçı sarsıntılar da ara ara devam ediyor. Artçı sarsıntıların devam etmesi sebebiyle insanlar sokaklarda kalıyor.
Felaket Büyük Acil Yardıma İhtiyaç Var.
Burada çok ciddi gıda, temizlik ve barınak ihtiyacı var. Sadakataşı Derneği olarak deprem dolayısıyla bir yıkım yaşayan Nepal halkına gıda, ilaç, su, çocuk maması ve çadır yardımı yapıyoruz.

Dernekten yapılan açıklamaya göre; bu felakete benim de bir katkım olsun diyen her vatandaşımız https://odeme.sadakatasi.org.tr/ adresinden bağış yapılabilir ya da 0216 614 04 63 numaralı telefondan bağışlar hakkında detaylı bilgi alabilir.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.