Sabuncubeli Tüneli günde 4 metre ilerliyor

Sabuncubeli Tüneli günde 4 metre ilerliyor

Manisa-İzmir arasındaki ulaşımı 15 dakikaya düşürecek tünelin içindeki sorunlar giderildi.

Sabuncubeli Tüneli'nde günde 2 metre Manisa, 2 metre de İzmir olmak üzere toplam 4 metre ilerleniyor.
 
Manisa İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katılan Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, temeli iki yıl önce atılan Sabuncubeli Tüneli'nde projenin tam olarak yeni uygulanmaya başladığını açıkladı. Uraloğlu, "Özellikle Manisa tarafından başlanan tünel kazıları heyelan yüzünden durdurulmuştu. Toprak dolumlarının ardından projenin gerçek haline şimdi başlayabiliyoruz. Bundan sonra önümüzde engel yok. Günde 2 metre Manisa, 2 metre de İzmir olmak üzere toplam 4 metre ilerliyoruz. Sabuncubeli artık yola geldi." dedi.

2016'NIN SONUNDA HİZMETE AÇILACAK

Manisa-İzmir arasında yolculuk süresini 15 dakikaya indirecek Sabuncubeli'nin, 2016 yılının sonuna doğru hizmete açılacağını bildiren Karayolları 2. Bölge Müdürü Uraloğlu, tünelin bir tüpünde 600 metreye, diğerinde 450 metreye ulaşıldığını söyledi. Tünel uzunluğunun 2 bin 800 metre olarak projelendirildiğini anlatan Uraloğlu, "Trafiği rahatlatan bir proje olması için tünellerin toplam boyu 4 bin 70 metreye çıkarıldı. Bu karayolunda şu anda eğim yüzde 7-8'ler civarında, dolayısıyla bizim sınırımızın üst değerlerinde. Biz bu tüneli yaparak, mevcut karayolunu terk ederek yüzde 1,5'lik eğimle trafiği çok rahatmış olacağız. Şu an itibariyle yapım çalışmaları devam ediyor." diye konuştu.

VALİ, 'HAZIRLIKLI GELİN' TALİMATI VERDİ

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş da, 2014 yılı ikinci dönem Koordinasyon Kurulu toplantısında Manisa ilinde yapılan kamu yatırımları ve maddi değerleriyle ilgili bilgi verdi. Vali Savaş, Koordinasyon Kurulu üyelerinin yılda 4 kez yapılan toplantılara eksiksiz ve hazırlıklı olarak katılmalarını isteyerek, 'Daha yapacak çok işimiz var.' dedi. Vali Savaş, '2014 yılında ilimizde toplam 357 kamu yatırımı var. Bunların toplam değeri 4 milyar 590 milyon TL'dir. Projeler için önceki yıllarda 848 milyon 417 bin TL harcandı. 2014 yılı birinci döneminde bu projelere 81 milyon 124 bin TL harcanarak yüzde 20 oranında nakdi gerçekleşme sağladık. 357 projenin 205'inin yapımı devam ediyor. 4'ü ihale aşamasına geldi ve 88 projeye ise henüz başlayamadık.' diye konuştu.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.