Sabancı Merkez Camisi'nde ramazan coşkusu yaşanacak

Sabancı Merkez Camisi'nde ramazan coşkusu yaşanacak

Adana'da Seyhan Nehri'nin kıyısında 28 bin 500 kişinin ibadet edebildiği Sabancı Merkez Camisi'nde ramazan hazırlıkları tamamlandı.

Adana'da Seyhan Nehri'nin hemen kıyısında ihtişamıyla dikkati çeken Sabancı Merkez Camisi'nde ramazan coşkusu yaşanacak.

Sabancı Vakfının desteğiyle 1998'de tamamlanan, Sultan Ahmet ve Selimiye camilerinin mimari özelliklerinden yararlanılan Sabancı Merkez Camisi'nde ramazan öncesi hazırlıklar tamamlandı.

Yaklaşık 2 hafta süren temizlik işlemi için halılar yıkandı, vatandaşların rahatlıkla namaz kılıp Kur'an-ı Kerim okuyabilmeleri amacıyla da gerekli tedbirler alındı.

Minareleri mahya ile süslenen, ses ve ışık sistemi kontrolden geçirilen camide, Kur'an-ı Kerim'in nazil oluşunun 1407. yılı münasebetiyle bin 407 hatim okunması kararlaştırıldı.

İl Müftüsü Hasan Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazanın, rahmetin bol yağdığı bir ay olduğunu söyledi.

Ramazana aylar öncesinden müftülük olarak hazırlandıklarını anlatan Çınar, "Kent genelinde yaklaşık 300 camide bu hayırlı ayı geçireceğiz. İnşallah vatandaşlarımız huzur içinde ibadetlerini yapacak. Biz de müftülük olarak vatandaşımız ne istiyorsa onu yapmak için hazır olacağız. Ramazan süresince cuma namazında işitme engelli vatandaşlarımız için de hutbe işaret diliyle anlatılacak. Bu yıl Kur'an-ı Kerim'in indirilişinin 1407. yılı olması münasebetiyle bin 407 hatim okumayı da amaçlıyoruz." diye konuştu.
Sabancı Merkez Camisi

Sabancı Merkez Camisi'nde 4 yarım kubbe, 5 kubbe, 6 minare bulunuyor. Bunlar 4 kitap, 4 halife ve 4 mezhep, İslam'ın 5, imanın ise 6 şartını sembolize ediyor.

Ana kubbeyi taşıyan 8 fil ayağı Allah'ın subuti sıfatlarına, caminin 8 ana giriş kapısı 8 cennet kapısına, 40 pencere Hazreti Muhammed'in peygamber olduğu yaş ve 40 rekat namaza karşılık geliyor. 28 bin 500 kişi kapasiteli cami son cemaat mahalli ile 6 bin 600 metrekarelik alanı kaplıyor.

Klasik Osmanlı mimarisi tarzında yapılan cami, genel görünüm olarak Sultan Ahmet, plan ve iç mekan olarak da Selimiye Camisi'ne benzediği için "Selimiye'nin eşi, Sultan Ahmet'in kardeşi, Kocatepe'nin çağdaşı" olarak biliniyor.AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.