Sabahçı Türkler, öğlenci Suriyeliler

Sabahçı Türkler, öğlenci Suriyeliler

Türkiye’ye sığınan 2 milyon Suriyeli mültecinin eğitim gören çocukları için okullara sabahçı ve öğlenci ayarı getirildi. Bazı okullarda ikili eğitime geçildi

YABANCILARA Yönelik Eğitim Öğretim Hizmetleri Genelgesi kapsamında, Suriyeli çocukların eğitime erişimleri ve eğitim öğretim hizmetlerinden yararlandırılmaları amacıyla 120’ye yakın geçici eğitim merkezi oluşturuldu. 20 okul da yarı zamanlı olarak bu merkezlere tahsis edildi. Suriyeli çocukların Türkiye’ye uyumunu hızlandırmak için işbirliği içinde olan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Türk Diyanet Vakfı’nın Gaziantep’te başlattığı çalışmalar Kilis, Şanlıurfa ve Ankara’ya yayıldı. Vakıf, il milli eğitim müdürlükleri ile protokoller yaparak bakanlığın sorumluluğunda yürütülen faaliyete teknik ve maddi düzeyde destek veriyor. Bu kapsamda yapılan işbirliği sayesinde şu an 7 bin civarında Suriyeli çocuk eğitim hizmetlerinden yararlandı.

Öğretmen maaşları, PTT aracılığıyla UNICEF’ten

BAKANLIK, geçici eğitim merkezlerindeki gönüllü Suriyeli öğretmenler için UNICEF ve PTT ile işbirliği yaptı. UNICEF bulduğu fonu PTT’ye aktaracak. PTT tarafından, Bakanlık’ın belirlediği Suriyeli öğretmenlere verilecek ön ödemeli kartlara aylık 150-200 Dolar karşılığı Türk Lirası ödeme yapılacak.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.