Saatler tekrar geri alınacak mı? Twitter'da gündem kış saati

Saatler tekrar geri alınacak mı? Twitter'da gündem kış saati

2016 yılında bir ilk yaşayarak ülkece batı saatine dönmedik. Yani saatler 1 saat geri alınmadı. Fakat bu pek çok kişi için sorun olmaya başladı. Özellikle kışın ortasına doğru yaklaştığımız şu günlerde karanlık günlerden şikayet ediliyor.

2016 yılında bir ilk olan ve Türkiye'nin doğu saatinde kalmasına sebep olan sürekli yaz saati uygulaması ile ilgili şikayetler giderek yükseliyor. Gün ışığından daha fazla yararlanmak için alındığı söylenen karar ile ilgili sosyal medya'da tepkiler büyüyor.

Kış saati uygulamasına geçilmemesi, yani saatlerin 1 saat geri alınmaması aslında sonbahar aylarında fazla sorun teşkil etmiyordu. Fakat günlerin kısaldığı kış ayları ile birlikte kamuoyunda çatlak sesler baş göstermeye başladı. Çoğu şehrimizde Güneş saat 08.00'e kadar doğmuyor. Sabah 6.30 veya 7.00 gibi işe gidenler, sabahçı ilköğretim ve lise öğrencileri gibi toplumun farklı kesimleri kış aylarının gelmesi ile birlikte karanlıkta okula gitmek zorunda kalıyor.

Bu sebeple Twitter'da konu ile ilgili kamuoyu oluşturma amacıyla #Saatler1SaatGeriAlınsın hashtag'i açıldı ve ilgi görmeye başladı.

Saatler ile ilgili yetkili merciler sessiz. Konu ile ilgili herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Fakat gerekli kamuoyu oluşturulursa, saatler konusunda hükümet bir değişikliğe gidebilir.

Sizin bu konu hakkında düşünceleriniz nedir? Saatlerin geri alınmaması sizce iyi mi oldu? yoksa kötü mü? Altta bulunan yorum bölümünden görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
17 Yorum