Saatler ne zaman ileri alınacak?

Saatler ne zaman ileri alınacak?

Gün ışığından daha fazla faydalanmak adına 31 Mart Pazar günü saat 03.00'te geçilen yaz saati uygulaması, 27 Ekim 2014 Pazar günü saat 04.00'ten itibaren saatlerin 1 saat geri alınmasıyla sona erecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 30 Mart seçimlerinin saatlerin 1 saat ileri alındığı döneme denk geldiğini belirterek, Bakanlar Kurulu'nun seçim çalışmalarının etkilenmemesi için saatlerin ileri alınması uygulamasını bir gün erteleme kararı aldığını ifade etmişti.

SAATLER NEDEN GERİ ALINIYOR?

Yaz saati uygulaması (YSU) herhangi bir ülkede veya bölgede gün ışığından, sabahları daha az, öğleden sonra daha çok yararlanmak üzere, periyodik olarak, saatlerin belirli bir miktarda değiştirilmesidir. Genellikle, bu uygulama kapsamında saatler ilkbahar başlangıcında bir saat ileri, sonbaharda ise bir saat geri alınır. Çağdaş yaz saati uygulaması ilk defa 1895 yılında Yeni Zelandalı bir böcekbilimci olan George Vernon Hudson tarafından önerildi. O günden sonra birçok ülke bu uygulamayı benimseyerek kullanmaya başladı. Bununla birlikte, yaz saati uygulamaları ülkeler arasında farklılık gösterebilir

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.