Saatler geri alınacak mı? Kampanya oluşturuldu

Saatler geri alınacak mı? Kampanya oluşturuldu

Kış Mevsiminin gelişi ile birlikte yaz saati uygulamasının devamlı olması pek çok kişi için sorun olmaya başladı. Kış Saati Uygulamasının kaldırılması her ne kadar güneş batış saatlerini geç tutsa da, güneşin doğuş saati de aynı şekilde geç olmaya başladı

Türkiye, geçtiğimiz aylarda alınan bir karar ile 45 yıldır uyguladığı ve Ekim Ayı'nın sonunda saatlerini 1 saat geri almasına neden olan "Kış Saati Uygulaması"nı kaldırdı. Bu nedenle 2016 Ekim'de saatler 1 saat geri alınmadı ve Türkiye, "Yaz Saati Uygulaması"nda kaldı.

Bu durum sonbahar aylarında sorun olmadı. Fakat günlerin giderek kısalması ile birlikte yavaşça şikayetler peş peşe gelir oldu. Aslında güneş batış saati'nin erken olmaması pek çok kişi için memnun edici, fakat güneş doğuş saati'nin sabah 08.00'e kadar uzaması sorun olmaya başladı.

Sabah erkenden okula veya işe gitmek isteyenler yola çıktığında güneş henüz doğmamış oluyor. Bu da uyku sorunları başta olmak üzere güvenlik, konsantrasyon gibi sorunları beraberinde getirmeye başladı.

Kamuoyundan gelen yorumlara göre öğrencilerin gece karanlığında yola çıkması velileri endişelendiriyor. Sabah işe kendi arabası ile gidenler ise uyku sorunları yaşıyor. Bu da trafikte sorun olmaya başladı.

Dün itibari ile Twitter'da #Saatler1SaatGeriAlınsın kampanyası ile başlayan furya, bugün de Change.org üzerinde imza kampanyası şeklinde devam etti. Kampanya hemen 40.000 imza'ya ulaştı.

Konu ile ilgili Meclis'e soru önergesi verilmiş durumda. Bakalım hükümet konu ile ilgili önümüzdeki günlerde ne açıklama yapacak.

Siz değerli okuyucularımız yorum bölümümüzden konu ile ilgili görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.