Saatler geri alınacak mI? 2017 Yaz saati son gelişmeler

Saatler geri alınacak mI? 2017 Yaz saati son gelişmeler

Türkiye geçtiğimiz yıl saatleri geriye almayarak yıl boyunca yaz saati uygulamasını sürekli hale getirmişti. Bu yıl Danıştay'ın kararı bozması akıllara saatler geri alınacak mı? sorusunu getirdi. 2017'de kış saati olacak mı?

Saatler geri alınacak mı? sorusu ekim ayının son günlerine yaklaştığımız günlerde akıllara gelmeye başladı. 2016 yılının ekim ayında alınan bir karar ile saatleri geri alınmamış, yıl boyunca sürekli yaz saati uygulaması etkili olmuştu. Peki bu yıl kış saati olacak mı? yaz saati iptal olacak mı? 

Geçtiğimiz günlerde Danıştay, OHAL kapsamında çıkan KHK ile sürekli hale gelen yaz saati uygulamasının geçerliliğini bozmuştu. Herkes acaba saatlerle oynanacak mı? diye düşünürken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak bir açıklama yaparak yaz saatinin kalıcı olması için yasa çıkarılacağını söyledi.

Geçtiğimiz hafta görüşülmeye başlanan torba yasanın içine sürekli yaz saati uygulaması da kondu. Bu yasanın meclisten geçmesi sonucu, yaz saati uygulamasının kalıcı olmasına bir adım daha kaldı.

Uygulama şimdi Bakanlar Kurulu'nda. Kurul kararını verdikten sonra saatlerin geri alınması artık söz konusu olmayacak. Yani çok yüksek ihtimalle bu yıl yaz saati uygulaması devam edecek, Ekim ayının son günleri saatler geri alınmayacak.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.