Saat 15'te Arafat ile birlikte İttihad-ı İslam duasına davet

Saat 15'te Arafat ile birlikte İttihad-ı İslam duasına davet

Mekke Nur Talebeleri, arefe günü tüm dünyayı aynı anda İttihad-ı İslam duasına davet etti.

Risale Haber-Haber Merkezi

Yarın kurban bayramı arefesi. Milyonlarca hacı Arafat'a çıkacak. Mekke Nur talebeleri bu gün dolayısıyla tüm dünyaya İttihad-ı İslam duasına davet etti.

Yapılan açıklama şöyle:

MEKKE-İ MÜKERREME NUR TALEBELERİNDEN VE HAREMEYN-İ ŞERİFEYN'DE RAHMAN'IN MİSAFİRİ NUR KARDEŞLERİMİZDEN MESAJ VAR:

Mektubumuza muazzez Üstadımızın şu beliğ ifadeleriyle bir mukaddime yapmak istiyoruz. Üstadımız diyor ki:
"... İşte, Kâ'be-i saadetimiz olan ittihad-ı münevver-i İslâmın Hacer-ül Esved'i, Kâ'be-i Mükerremedir; ve dürret-i beyzası, Ravza-i Mutahhara'dır; Mekke-i Mükerreme'si, Ceziret-ül Arab'dır; Medine-i medeniyet-i münevveresi, tam hürriyet-i şer'iyeyi tatbik eden Devlet-i Osmaniye'dir. Eğer İSLÂMİYET MİLLİYETİNİ ve İTTİHAD-I İSLÂM'ın taşını ve nakşını istersen, işte bak!.. " (Münazarat – 72)

“...Bu sene hacıların az olmasına çok esbab varken, yüz seksen binden ziyade hacıların o kudsî farîzayı ve din-i İslâm'ın KUDSÎ VE SEMAVÎ KONGRESİ hükmünde olan bu hacc-ı ekberi büyük bir bayramın arefesi noktasında olarak bütün ruh u canımızla tebrik ediyoruz.”
ﺍَﻟْﺒَﺎﻗِﻰ ﻫُﻮَ ﺍﻟْﺒَﺎﻗِﻰ
Hasta kardeşiniz 

Said Nursî (Emirdağ Lahikası 2, s.101-102)

Aziz Ağabeylerimiz ve Kardeşlerimiz, 

Hz. Üstadımızın yukarıdaki beyanlarının da işaret ettiği üzere Hacc-ı Şerifi idrak etmenin saadetiyle kendimizi bahtiyar addediyoruz. İttihad-ı İslâm’ın en mükemmel hissedildiği ve Âlem-i İslam için KUTSİ VE SEMAVÎ BİR KONGRE hükmünde olan hacca vasıl olmakla Cenab-ı Hakk'a binlerce şükrediyoruz. Hz Üstadımızın: “… Bir hacı, ne kadar âmî de olsa kat'-ı meratib etmiş bir veli gibi umum aktar-ı arzın Rabb-i Azîm'i unvanıyla Rabb'ine müteveccihtir.” (Sözler, s.199) dediği inkılâb-ı azîmi yaşamak ümidiyle çok heyecanlıyız. 

Tüm bu dua ve temennilere ilaveten,  Hz. Üstadımızın aziz bir emaneti ve mutlak vekili olan Hüsnü Bayram Ağabeyimiz'e de danıştığımız ve duası ile hüsn-ü kabulünü alarak neşretmeye karar verdiğimiz şöyle güzel bir manayı da sizlere arz ediyoruz: Arefe gününde Arafat’ta, Diyanet İşleri Başkanımızla beraber vakfe duasını yaptıktan sonra Arafat’taki bütün Nur Talebeleri saat 15.00'te, İTTİHAD-I İSLAM'A VESİLE OLMASI DUASIYLA hep beraber İhlâs Risalelerini (20. ve 21. Lem'aları) okuyacağız. Türkiye ve dünyadaki bütün nur talebelerinin bu şahs-ı maneviye iştirâkı ve çok kuvvetli bir duaya vesile olması dileğiyle aynı saatte hep bir ağızdan bu nurları okumaya ve ardından İTTİHAD-I İSLAM DUASINA DAVET EDİYORUZ. Mekke-i Mükerreme’den bütün kâinata mevca mevc yayılan bu rahmet duasına ortak olmak ve dünyanın maddi simâsındaki nurâniyete kuvvet vermek noktasında hepinizin bu hayra iştirakinizi arzu ediyoruz.

Cenab-ı Erhamürrâhimîn'den bütün esma-i hüsnasını şefaatçi yapıp niyaz ediyoruz ki: Bizleri ihlas-ı tâmme muvaffak eylesin.

Aziz Üstadımızın ifadesiyle bizleri, bu zamanın en büyük farz vazifesi olan İttihad-ı İslam'a çalışanlardan eylesin. Âmin bi-hürmet-i Seyidi’l-Mürselin (asm) 

عَلَيْهِ صَلَوَاتُ الرَّحْمٰنِ مِلْءَ الدُّنياٰ وَدَارِ الْجِنَانِ.

اَللّهُمَّ بِحَقِّ سُورَةِ اْلاِخْلاَصِ اِجْعَلْنَا مِنْ عِبَادِكَ الْمُخْلِصِينَ الْمُخْلَصِينَ آمِينَ آمِينَ

والْحٓمْدُ للهِ رٓبِّ الْعٓالمَين 

وٓصٓلَّ اللهُ عَلَى سَيِّدِنا مُحَمَّدٍ وَآلِهِ وَصَحْبِه أجْمَعِين  

Kardeşleriniz, 
Mekke-i Mükerreme Nur Talebeleri

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.