Saat 11.11'de 'Közde Çay Elde Kitap' Projesi başlatıldı

Saat 11.11'de 'Közde Çay Elde Kitap' Projesi başlatıldı

Muş'un Hasköy Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile ilçede herkese kitap okuma alışkanlığını kazandırmak için "Közde Çay Elde Kitap" projesi başlatıldı

Muş'un Hasköy ilçesinde saat 11.11'de "Közde Çay Elde Kitap" projesi çerçevesinde ev, kahvehane, kurum ve okullarda kitap okuma etkinliği düzenleniyor.

"Közde Çay Elde Kitap" projesi ile ilçede vatandaşından esnafına, öğrencisinden bürokrasisine kadar herkes kitap okuyor. Vatandaşa kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve sevdirmek amacıyla başlatılan projeye ilçe halkı yoğun ilgi gösteriyor.

Proje çerçevesinde oluşturulan ekip, kahvehanelere ve kurumlara kitap dağıttı. Vatandaş ile öğrenciler, haftanın belirli günleri saat 11.11'de evde, okulda, kahvehanede ve kurumlarda kitap okunuyor. İlçede kahvehanelerde vatandaşlar bir yandan çaylarını yudumlarken bir yandan ise kitap okuyor.

Vatandaşların uygulamadan memnun olduğunu söyleyen kahvehane işletmecisi Ali Uslu kahvehaneye bırakılan kitapların vatandaşlar tarafından okunduğunu söyleyerek, "Müşterilerimiz hem kitap okuyup hem de çay içiyorlar. Burada hem köz çayının tadına varıyorlar hem kitap okuyorlar. Milletimiz bu uygulamandan memnun. Kaymakamımıza teşekkür ederim. Allah ondan razı olsun" şeklinde konuştu.

Kahvehanede kitap okuyan Fatih Bingöl de, bu uygulamanın hayata geçirilmesinden çok memnun kaldığını söyleyerek, "Kitabımı ve köz çayımı aldım, arkadaşlarımla kitap okuduk. Çok hoşumuza gitti. Kıştan dolayı bizim arkadaşlarımız, amcalarımız, büyüklerimiz boş olduklarından dolayı kahveye gelip köz çayının yanında kitaplarını okuyorlar. Devletimize minnettarız, çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Hasköy Said Nursi İmam Hatip Ortaokulunda projenin tanıtım yüzü olan öğrencilerden Hayrünisa Özsözlü de, kahvehanede kitap okuyarak vatandaşları teşvik ettiğini ifade ederek, "Ben bu projenin tanıtım yüzüyüm. Arkadaşlarımla beraber evleri ve kahvehaneleri gezerek kitap okuyoruz. Vatandaşlarımıza tanıtıyoruz" dedi.

iha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.