Saanen Keçileri Yetiştiricilerin Yüzünü Güldürüyor

Saanen Keçileri Yetiştiricilerin Yüzünü Güldürüyor

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün ‘Saanen Irkı Keçi Yetiştiriciliği Projesi’ kapsamında dağıtılan Saanen keçileri yüzleri güldürüyor.

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün ‘Saanen Irkı Keçi Yetiştiriciliği Projesi' kapsamında dağıtılan Saanen keçileri yüzleri güldürüyor.

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından İl Özel İdare destekli Temmuz ayında Bozdoğan ve Kuşadası ilçelerinde toplam 169 adet saanen ırkı keçisi dağıtılırken, ilçelerden alınan raporlar sonucunda çiftçilerin memnun olduğu tespit edildi. Bunun üzerine harekete geçen Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü 2014 yılı için hazırlanan yeni bir projeye imza atarak 300 bin TL ödenek ayırdı.

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü teknik ve Sağlık personeli tarafından kondisyonu düzgün gebe ya da oğlaklı sağlıklı sürülerden seçilen ve tarım kredi kooperatifi aracılığı ile temin edilen 12 dişi 1 teke olmak üzere 325 adet saanen keçisi alındı. Saanen keçileri Bozdoğan, Germencik, Nazilli Köşk, Karacasu ilçelerinde bulunan 25 yetiştiriciye başarıyla dağıtıldı.

Yüksek verimli olan saanen keçi ırkını geliştirmek ve yaygınlaştırmak adına projelerle destek vermeye devam edeceklerini ifade eden Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, "İl Müdürlüğümüz bu proje ile, gönüllülük esasına göre keçileri teslim alacak yetiştiricilerin, saanen keçi yetiştiriciliğini geliştirmeye yönelik; işletmenin devamlılığını sağlaması ve diğer yetiştiricilere örnek olarak hem saanen ırkını diğer yetiştiricilere tanıtmak hem de teslim aldıkları keçilerin bakım ve beslenmesinde hassasiyet göstererek gelir elde edilebildiğini göstermeleri amaçlanmıştır.

Temmuz ayında dağıtım yapılmış Bozdoğan ve Kuşadası ilçelerinden alınan raporlarda çiftçilerimizin memnuniyeti ile sürülerdeki doğumların artarak devam ettiği görülmektedir. Bilindiği üzere saanen ırkı keçiler çok süt veren ve doğurganlığı yüksek olan keçilerdir. Ayrıca, İl Müdürlüğümüz bilinçsiz yetiştiricilik ve niteliksiz çoğunluktan ziyade, İlimizde üstün verimli ırklarla yetiştiriciliğin benimsenmesi hususunda yetiştiricilerimize; Bakanlığımız, Özel İdare ve diğer kurum kuruluş kaynakları ile projelendirmeye devam etmektedir" dedi.

İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.