Rüzgar santralleri Güneydoğu'yu enerji üssü yapacak

Rüzgar santralleri Güneydoğu'yu enerji üssü yapacak

Adıyaman'ın Sincik ilçesinde bir firma tarafından kurulan rüzgar enerji santralinde elektrik üretimine başlandı.

Mehmet Fatih Aslan'ın haberi:

İlçe merkezinin kuzeyindeki yüksek tepelerde yaklaşık 2 yıl önce kurulum çalışmalarına başlanan santralde deneme üretimleri tamamlandı. Bölgede kurulan 11 rüzgar türbininde üretilen enerji, elektrik şebekesine veriliyor.

Santralin müdürü Zeynel Palta, projenin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'ndan (EPDK) alınan ilk lisanslı rüzgar enerjisi yatırımı olduğunu söyledi.

Devletin, yenilenebilir enerji yatırımlarına verdiği desteğin arttığını ifade eden Palta, "Bu bölge rüzgar enerjisi üretimi için çok uygun bir alan. Yaklaşık 3 yıl süren rüzgar ölçümlerinin ardından 11 rüzgar türbininden oluşan yatırımımızı hayata geçirdik" dedi.

Palta, dünyada kabul gören rüzgar enerjisi santrallerinin Türkiye'de de yaygınlaşmaya başladığını, artık çevreye duyarlı projelerin ön plana çıkmaya başladığını kaydetti.

 Santralin, bölgeye örnek olacağına inandığını anlatan Palta, şöyle konuştu:

"Doğu ve Güneydoğu'nun ilk rüzgar enerji yatırımını devreye aldığımız için mutluyuz. Santralimizde yılda 83 milyon kilovat saat elektrik üretimi hedefliyoruz. Bu tesis hem ilçeye hem de bölge halkına katkı sunacak. Şu an rüzgar potansiyeli iyi görünüyor. Bu bölgede başka firmalar da santral kurmak için ölçümler yapıyor. Diğer firmaların da buraya santral kurması durumunda bölgenin bir enerji üretim merkezi olacağını düşünüyorum."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.