Rusya'yla görüşerek sonuca varacak noktada değiliz

Rusya'yla görüşerek sonuca varacak noktada değiliz

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Toner, ABD ve Rusya arasında yapılması planlanan Halep toplantısına katılmamalarını, “Henüz görüşerek sonuca varacak noktada değiliz" sözleriyle açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, ABD ve Rusya arasında Suriye'nin Halep kentiyle ilgili Cenevre'de yapılması planlanan toplantıya katılmamalarını, “Biz henüz bir araya gelerek yapacağımız görüşmelerle yapıcı bir sonuca varacağımızı düşündüğümüz bir noktada değiliz.” sözleriyle açıkladı.

Bakanlık Sözcüsü Mark Toner, günlük basın toplantısında bir soru üzerine, Washington ve Moskova arasında Halep’i konu alan görüşmenin Amerikalı diplomatlar tarafından iptal edilmesini değerlendirdi.

Toner, konuya ilişkin detay vermek istemediğini belirterek, “Biz henüz bir araya gelerek yapacağımız görüşmelerle yapıcı bir sonuca varacağımızı düşündüğümüz bir noktada değiliz.” dedi.

Sonuca ulaşacaklarını düşündükleri noktada görüşmeye yanaşacaklarını kaydeden Toner, “Gizemli bir hava oluşturmaya çalışmıyorum ifadesini kullanarak "Diplomatik görüşmelerimizi masaya yatırmak istemiyorum, sadece savaşı durdurmak adına elverişli yollar arıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, toplantının ABD katılmadığı için iptal edildiğini duyurmuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum