Rusya'nın başı alkolle dertte

Rusya'nın başı alkolle dertte

Dünya alkol tüketiminde dördüncü sırada olan Rusya'da her vatandaş yılda ortalama 15 litre saf alkol tüketiyor

Rusya, kişi başına alkol tüketiminde dünyada dördüncü sırada yer alıyor. Her Rus vatandaşı yılda ortalama 15.1 saf alkol tüketir. Bu oran erkeklerde 23.9, kadınlarda ise 7.8 litre olarak belirlendi.

Ansar.Ru sitesinde yer alan habere göre dünyada en fazla alkol tüketen ülkeler arasında ilk üç sırada Belarus, Moldova ve Litvanya bulunuyor. Rusya ise dördüncü sırada. Rusya’yı Romanya, Ukrayna, Andora, Macaristan, Slovakya, Çek Cumhuriyeti ve Portekiz takip ediyor.
Nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan ülkelerde alkol tüketim durumu şu şekilde:

Kazakistan'da yılda kişi başına 10,3 litre, Azerbaycan'da 2.3 litre, Birleşik Arap Emirlikleri’nde 4.3 litre, Özbekistan’da 4.6 litre, Tacikistan'da 2.8 litre, Kırgızistan ve Türkmenistan’da 4.3 litre, İran ve Cezayir’de 1 litre, Afganistan ve Ürdün’de 0.7 litre, Bahreyn’de 2.1 litre, Türkiye’de 2 litre, Yemen’de 0,3 litre, Tunus ve Katar’da 1.5 litre, Suriye’de 1.2 litre, Fas, Umman ve Brunei’de 0.9 litre, Endonezya’da 0.6 litre, Irak ve Somali’de 0,5 litre, Mısır’da 0,4 litre, Suudi Arabistan ve Bangladeş’te 0.2 litre, Libya, Kuveyt, Moritanya, Pakistan’da 0.1 litre alkol tüketiliyor.

Alkol insanları bağımlılığa sürükleyen bir psikoaktif madde ve çeşitli hastalıkların kaynağı olduğu gibi toplumda birçok sosyal ve ekonomik problemleri ortaya çıkarıyor.

Alkol tüketimi bağımlılıktan kaynaklanan zihinsel ve davranışsal sorunlara, bulaşıcı olmayan ağır hastalıklara, karaciğer sirozu, bazı kanser ve kardiyolojik hastalıklara neden olduğu gibi, trafik kazalarında ölümlere ve yaralanmalara bir de intihar olaylarına da neden oluyor.

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum