Rusya'dan Ukrayna'ya yardım konvoyu

Rusya'dan Ukrayna'ya yardım konvoyu

Rusya, Ukrayna'nın doğu bölgelerinde yaşayanlar için insani yardım konvoyu gönderdi. Daha önce Rusya'nın göndermiş olduğu yardım konvoyları ayrılıkçıları silahlandırma suçlamaları sebebiyle Kiev yönetimi ile Rusya arasında gerginliğe yol açmıştı.

Rusya Olağanüstü Haller Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, insani yardım tırlarının sabah saatlerinden itibaren Rusya'nın farklı bölgelerinden Ukrayna'nın Donetsk ve Lugansk illerini kapsayan Donbass bölgesine doğru yola çıktığı bildirildi. 
 
Konvoyun toplam 120 tırdan oluştuğu, Ukrayna'dan tek taraflı bağımsızlıklarını ilan eden Donetsk ve Lugansk bölgelerine bin 500 ton yardım malzemesi götürüldüğü belirtildi. 
 
Rusya, 11 Ağustos'tan itibaren Donetsk ve Lugansk bölgesine farklı tarihlerde 8 insani yardım konvoyu göndermişti. Bu konvoylarda 10 bin 700 tondan fazla malzeme taşımıştı. Rusya'nın gönderdiği konvoyların ülkeye girişi konusunda taraflar arasında gerginlik meydana gelmiş, Kiev yönetimi Rusya'yı konvoylar sayesinde ayrılıkçıları silahlandırmakla suçlamıştı.
 
Ukrayna'nın doğusunda aylardır süren Rusya yanlısı ayrılıkçı harekete nedeniyle ordu birlikleri ile ayrılıkçılar arasında çıkan çatışmalarda 4 bine yakın kişi hayatını kaybetmiş, bölgedeki birçok yerleşim yerinin altyapısı çatışmalarda büyük zarar görmüştü.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.