Rusya'dan Türkiye'ye 'Ukrayna' uyarısı

Rusya'dan Türkiye'ye 'Ukrayna' uyarısı

Rusya'da Türkiye'ye Ukrayna konusunda uyarı geldi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türk heyetinin Kırım'ı ziyaret etme isteğine olumlu yaklaştıklarını ancak yarımadaya Ukrayna topraklarından giriş yapılmaması gerektiğini vurguladı.
 
Slovakya'nın başkenti Bratislava'nın KızılOrdu tarafından kurtarılmasının 70'inci yılı törenlerine katılan Lavrov, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
 
Türkiye'den Kırım'a yönelik bir ziyaret talebi olduğunu ve bunu memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Sergey Lavrov, "Konu Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in görüşmelerinde de ele alındı. Biz bu ziyareti aktif bir şekilde destekliyoruz ve memnun oluruz" dedi.
 
Burada tek engelin gayri resmi heyetin Kırım'a Ukrayna üzerinden girmek istemesi olduğunu belirten Lavrov, belli sebeplerden dolayı heyetin yarımadaya gelmek için normal güzergahları kullanması gerektiğini vurgulayarak, "Bu tavrımızı Türk partnerlerimize ilettik. Kırım'ı ziyaret etmek istiyorsanız normal bir rota kullanmalısınız. Türk partnerlerimizin bu pozisyonun farkında olduğunu düşünüyoruz" dedi.

haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.