Rusya'dan Suriye'ye insani yardım

Rusya'dan Suriye'ye insani yardım

Rus milletvekillerinin girişimleriyle toplanan insani yardım malzemesi Suriye'nin başkenti Şam'a ulaştırıldı.

Rus resmi haber ajansı İtar-Tass'ın bildirdiğine göre, geçen aylarda Suriye'yi ziyaret eden Rus milletvekillerinin girişimiyle toplanan insani yardım malzemesi, 24 Şubat'ta Suriye Havayolları'na ait uçakla Şam'a ulaştırıldı.

Suriye'ye gönderilen insani yardım malzemesinin içinde, Rusya'nın Moskova ve Voronej bölgelerinde halktan toplanan kışlık kıyafetler ve süt tozu olduğu ifade edildi.

Rusya Parlamentosu'nun alt kanadı Duma'nın Hristiyan değerlerini koruma grubu koordinatörü Sergey Gavrilov, yaptığı açıklamada, "Rusya, Suriye'ye ve komşu ülkelere sığınan Suriyeli mültecilere devlet ve sivil toplum kuruluşları düzeyinde düzenli olarak insani ve mali yardım sağlamaktadır" dedi.

Gavrilov, ocak ayında Suriye'ye bebek maması götürdüklerini belirterek, "Ziyaret sırasında insani yardımın Suriye'deki kanlı savaşta en çok zarar görenlere adil bir şekilde dağıtıldığını gördük" ifadesini kullandı.

Rus milletvekilleri geçen aylarda Suriye'ye giderek, Suriyeli milletvekilleri, sivil toplum ve dini örgüt temsilcileri ile bir araya gelmişti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.