Rusya'dan şaşırtan Türkiye açıklaması!

Rusya'dan şaşırtan Türkiye açıklaması!

Rusya Ekonomi Bakanı Aleksey Ulyukayev, Türk vatandaşları için Rusya'ya vize serbestisi getirilmesi için erken olduğunu belirtti.

 

Bazı Türk ürünlerinin yakında Rusya'ya geri dönebileceğinin sinyalini de veren Ulyukayev, Rus turistlerin Türkiye'deki harcamalarında ruble kullanması konusundaki görüşmelerin de yeniden başladığını söyledi.

İstanbul'da Türk mevkidaşı Nihat Zeybekci ile dün gerçekleştirdiği görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Rusya Ekonomi Bakanı Aleksey Ulyukayev, "(Türk vatandaşları için) vize muafiyeti konusu çok zor. Zira bu konu güvenlik ile ve Türkiye'deki terör olaylarıyla ilgili. Bu risklerin kendi topraklarımıza aktarılmasını istemiyoruz" dedi.
 
Ulyukayev, "Ciddi olarak tartışabileceğimiz tek konu (Türk) iş çevreleri için vize serbestisidir. Bu da kolay bu konu değil ama bunu konuyla ilgili çalışmaya hazırız" diye de ekledi.
 
'GIDA AMBARGOSU AŞAMALI OLARAK KALKACAK'
 
Diğer taraftan Ulyukayev, Rus turistlerin Türkiye'de yaptıkları harcamaları ruble üzerinden ödemesi konusunun yeniden tartışılmaya başladığı bilgisini de verdi. Ulyukayev, "Umarım merkez bankaları da şimdi bunu konuşmaya başlayacak" ifadelerini kullandı. Bu arada Ulyukayev, Türkiye'ye uygulanan gıda ambargosunu aşamalı olarak kaldıracaklarını da belirtip bazı Türk ürünlerinin yıl sonuna kadar Rusya pazarına geri dönebileceğini paylaştı.
 
'TÜRKİYE'DE BİZDE BENZERİ OLMAYAN ÜRÜNLER VAR'
 
"Orada (Türkiye'de) bizde benzeri olmayan ya da sınırlı miktarda yetişen ürünler var. Sözgelimi, portakal. Bu ürünler neden geri dönmesin?" diye soran Ulyukayev, yasakların karşılıklı olarak kaldırılması gerektiğine de vurgu yapıp Türkiye'nin Rus süt ürünleri ve bazı et ürünlerine yönelik sınırlamalarının devam ettiğini hatırlattı.
 
'KARŞILIKLI TİCARET ULUSAL PARA BİRİMLERİ ÜZERİNDEN OLABİLİR'
 
Ulyukayev Rossiya 24 televizyonuna verdiği demeçte de Türkiye ile karşılıklı ticaretin ulusal para birimleri üzerinden yapılması ihtimalini de görüştüklerini belirtti. Ulyukayev, şunları söyledi: "Bu fikir güncel. Bu konuya (Zeybekçi ile) görüşmemizde de değindik. Heyetlerimizde merkez bankalarının temsilcileri de var. Bu olanakları ilk olarak bölgelerarası ticarette daha sonra da daha geniş kapsamda, yatırım ilişkilerini de kapsayacak bir biçimde kullanmayı planlıyoruz."

 

Haber 7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.