Rusya'dan Çifte Vatandaşlığa Yeni Düzenleme

Rusya'dan Çifte Vatandaşlığa Yeni Düzenleme

Çifte vatandaşlık konusunda yapılacak düzenlemeye destek veren Putin, "Hazırlanacak ceza yasasını destekliyorum." dedi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Rusya vatandaşlığı yanı sıra başka ülke vatandaşlığı olanlarla ilgili yasa değişikliğini gündeme aldı. Kamu cezası öngören düzenleme Türkiye'deki Rusları etkileyebilir.

TÜRKİYE'DEKİ RUS GELİNLERİ DE ETKİLEYECEK

Kırım'ın Rusya tarafından ilhak edilmesi ardından burada yaşayan Ukrayna vatandaşları yüzünden gündeme getirilen çifte vatandaşlık meselesi Türkiye'de benzer durumda olan çok sayıda Rusya vatandaşını da etkileyecek. Hürriyet'in haberine göre; Rusya Parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi senatörleriyle çifte vatandaşlık konusunu ele alan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin şunları söyledi: "Vatandaşlarımız Rusya yönetimine bildirmeden ikinci ülke vatandaşlığı da alıyor. İkinci vatandaşlığını gizleyen Rus vatandaşlarıyla ilgili hazırlanacak ceza yasasını destekliyorum. Bu ceza hapis yerine kamu hizmetinde belirli süre çalışma biçiminde de olabilir."

24 BİN KİŞİYİ KAPSAYACAK

Özellikle 90'lı yılların ortalarından başlayarak, Türkiye'de evlilik gerçekleştiren onbinlerce Rus gelin yeni uygulamadan etkilenmiş olacak. Resmi olmayan istatistiklere göre şu anda hem Rusya hem de Türkiye vatandaşı olan kişi sayısı 24 bin civarında.

Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.