Rusya'da Rus nüfus azalıyor Müslümanlar artıyor

Rusya'da Rus nüfus azalıyor Müslümanlar artıyor

Yapılan çalışmalara göre, Rusya nüfusu 2050 yılına kadar dörtte bir oranında azalacak

Rusya'da 2010 yılında gerçekleştirilen nüfus sayımından bu yana ülke nüfusu yüzde 3 oranında azaldığı ortaya çıktı. Yapılan çalışmalara göre, Rusya nüfusu 2050 yılına kadar dörtte bir oranında azalacak.

Dünyada ulus devletlerin yaşadığı en önemli sorunlardan biri olan 'nüfusun azalması ve yaşlanması' korkusu Rusya'yı da sardı. Jamestown Foundation'da çıkan bir nüfus raporunda, Rusya nüfusunun son 6 yılda yüzde 3 küçüldüğü ortaya çıktı.

Rapor'da verilen bilgilere göre, nüfus azalması bu şekilde devam ederse 2050 yılına kadar Rus nüfusu 142 milyondan 107 milyona kadar düşecek. 2015 yılında Rus araştırma şirketi Ranepa da 2050 yılına kadar Rusya nüfusunun 113 milyona düşeceğini açıklamıştı. Ancak şirket bu oranın en kötü senaryoya göre 100 milyona düşebileceğini de vurgulamıştı.

Kremlin'in nüfus raporlarını yakın takibe aldığı ve nüfusun küçülmesi ile ilgili önlemler aldığı da belirtiliyor. Uzmanlar ulus devletlerin nüfus gücünün ekonomik ve askeri güç ile orantılı olacağını da düşünüyor.

MÜSLÜMAN NÜFUS BÜYÜYOR

Rusya Federasyonu sınırları içerisinde yaklaşık 20 milyon Müslüman yaşadığı tahmin ediliyor. Dünya Bülteni'nde yer alan haberde Müslümanlar ülke nüfusunun yüzde 14’ünü oluşturmakla birlikte, Müslümanların ülke içindeki nüfus büyüklüğü Kremlin'in endişelerini büyütüyor.

Son yapılan bir araştırmaya göre de, Moskova'daki Müslümanların sayısının ise 2 milyon civarında olduğu tahmin ediliyor. Müslümanlarının yoğun olarak yaşadığı bölgelerdeki doğum artış oranları dikkate alındığında da ülke ortalamasının üzerinde bir artış gösteriyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.