Rusya'da olaylar tırmanıyor Rusya'da neler oluyor?

Rusya'da olaylar tırmanıyor Rusya'da neler oluyor?

Rusya'da Ana Muhalefet Lideri'nin başlattığı olaylar kapsamında gerilim tırmanıyor. Beyaz Rusya'dan başlayan olayların yayılması nedeniyle ülke genelinde OHAL ilan edilebilir. Moskova Devrim Meydanı'nda askerlerin hazır tutulduğu söyleniyor.

Rusya'da Putin ve kabinesine yönelik protesto gösterileri ilk olarak Ana Muhalefet Lideri Alexei Navalny öncülüğünde Beyaz Rusya'da başladı. Ülke geneline yayılan protestolar nedeniyle Rusya Federasyonu'nda olağanüstü zamanlar yaşanıyor. St. Petersburg gibi büyük kentlerde metro seferleri iptal edilirken, Rus askerleri Moskova Devrim Meydanı'nda konuşlanmış durumda.

Protestolar ülke genelinde binlerce kişinin katılımı ile devam ediyor. Gösterilere katılan pek çok muhalefet lideri göz altına alındı.

Protestoların 80 şehirde devam ettiği ve 130 gözaltı olduğu ilk gelen bilgiler arasında.

BBC'nin haberine göre olayların Ana Muhalefet lideri Navalyn'in çağrısı ile Medvedev'in servetinin aldığı maaştan çok daha fazla çıkması sonucu olduğu belirlendi. Medvedev'in serveti içinde bulunan yat, bağ ve konakların kaynağının ne olduğunun hesabını isteyen kalabalıklar ülke genelinde gösteri başlattı.

Sosyal-Medya üzerinden gösterilere dair fotoğraflar da geliyor. İşte St. Petersburg Sarayı çevresinde toplanan göstericiler;

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.