Rusya’da Kur’an-ı Kerim yarışmasına büyük ilgi

Rusya’da Kur’an-ı Kerim yarışmasına büyük ilgi

Rusya'nın başkenti Moskova'da 15.'incisi düzenlenen 'Uluslararası Kur'an-ı Kerim Okuma Yarışması’na 60’tan fazla ülkeden yüze yakın hafız katıldı.

Finale kalan yarışmacılar Crocus City Hall’da düzenlenen programda birbirinden güzel tilavetle katılımcılara Kur’an ziyafeti sundu. 
 
Program, kum sanatı eşliğinde İslam’ın anlatılmasıyla başladı. Brunei’den Muhammed Bin Ali bu yılki yarışmayı birinci olarak tamamladı. İkinci İran’dan Mahdi Golamnizad, üçüncü ise Türkiye’den Rıza Günay oldu. Yarışmacılara değerli Mısır kristalleriyle yapılmış diploma ve hediyeler takdim edildi.
 
Kur'an-ı Kerim'i öğrenme ve güzel okumanın önemi üzerine bir konuşma yapan Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynuddin, "Kur’an Allah’ın bize vermiş olduğu büyük bir nimet. Rusya Müftülüğü olarak Cenabı Allah’ın Yüce Kur’an-ı için her yıl seminer, sergi, toplantı, konferans ve yarışmalar düzenliyoruz. Moskova’da Kutlu Doğum kutlamaları ve Ramazan çadırımız aktif bir şekilde her yıl hizmet veriyor." dedi. 
 
Yarışmada hafızları ezber ve kıraatlarına göre değerlendirdiklerini ifade eden Gaynuddin, "Düzenlenen bu yarışma Rusya Dışişleri Bakanlığı ve Moskova Belediyesi tarafından da desteklenmektedir. Yarışmaya katılanları yürekten destekliyorum ve onlara her şeyin en hayırlısını diliyorum. Burası Rusya'nın en güzel salonlarından bir tanesi, 6 bin kişi alıyor. Ve bugün burası Kuran sesleriyle inliyor." değerlendirmesinde bulundu. 
 
Cihan Haber Ajansı'na açıklamada bulunan organizasyon komitesi başkanı Ruşan Abbasov, "15.yılını gerçekleştirdiğimiz Kur’an okuma yarışmaları bir çok ülkeden yüzlerce kişinin katılımıyla böylesine büyük ve güzel bir yerde gerçekleşiyor. Her yıl olduğu gibi Yüce Kur’an-ı okumak, dinlemek, anlatmak için yıl içersinde birçok faaliyet düzenliyoruz." dedi.
 
Programa katılan Dinara ve Fatma, "Böylesine güzel ve büyük bir yerde Kur’an seslerini duymak bizim çok hoşumuza gitti. Umut ediyoruz ki daha nice seneler böylesine güzel yerlerde Kur’an seslerini duyarız." temennisinde bulundu.
 
Cihan 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.