Rusya'da Gazze için yuvarlak masa toplantısı

Rusya'da Gazze için yuvarlak masa toplantısı

Moskova'da bir araya gelen büyükelçi ve alimler Gazze'yi görüştü. Toplantıda İsrail'e saldırıları durdurma çağrısı yapıldı

Rusya'nın başkenti Moskova'da, 24 Temmuz Perşembe günü, “Uluslararası Kudüs Günü” için yuvarlak masa toplantısı düzenlendi.
 
Ramazan ayının son cuma günü dünyada "Uluslararası Kudüs Günü" olarak kutlanıyor. Bu yıl da, bu özel gün İsrail tarafından Gazze'ye yapılan saldırılarla gölgelendi.
 
RIA Novosti ajansı binasında gerçekleşen toplantıda, Filistin Büyükelçisi Fayed Mustafa, İran Büyükelçisi Mehdi Sanai, Suriye Cumhuriyeti Büyükelçisi Riyad Haddad, Rusya Müftüler konseyi Başkan Yardımcısı Damir Muhetdinov, STK temsilcileri ve aydınlar bir araya geldi.
 
Toplantıda konuşan Damir Muhetdinov konuşmasında özetle şunları söyledi:
 
“Biz tarihten biliyoruz ki çeşitli zamanlarda zulüm ve vahşetten kaçan Yahudiler Müslüman memleketlere sığındılar. Bunlardan bazıları Rusya topraklarında Hazar bölgesi ve Dağıstan toprakları idi. Şimdi ise İsrail bütün gücü ile Filistinlilere saldırmaktadır...”
 
Toplantıya katılanlar İsrail devletinin Orta Doğuda yaptıkları saldırıları kınadılar ve bu saldırıların derhal durdurulması gerektiğini söylediler.
 
Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.