Rusya'da gardiyanlara 'İslam' seminerleri verildi

Rusya'da gardiyanlara 'İslam' seminerleri verildi

Rusya'da gardiyanlara Müslüman tutuklu ve mahkumlarla daha iyi iletişim kurmaları için gardiyanlara Temel İslami bilgileri içeren seminerler verildi

Abdurrahman Ceyhun'un haberi
 
Kazan Federal Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Enstitüsü, Rusya infaz memurlarına (gardiyan) İslam’ın temel esaslarına dair bir dizi seminer verdi.
 
19 – 25 Mayıs tarih arasında düzenlenen seminerlerle Rusya’daki cezaevlerinde tutuklu Müslümanlar ve infaz kurumu çalışanlarının ilişkilerini normale sokmak hedefleniyor.
 
Seminerlere Rusya’nın 22 bölgesinden cezaevleri infaz servisi çalışanları ve memurları katıldı. Katılımcılara İslam’ın din olarak ortaya çıkması, Müslüman halkların gelenekleri ve tarihi, İslam hukukunun temel esasları ve İslam dünyasındaki siyasi hareketler konusunda bilgi verildi.
 
Rusya Federasyonunda yaklaşık 30 milyon Müslüman var. Sovyetler Birliği dağıldıktan sonra yaklaşık 100 bin Rus asıllı Rus vatandaşı İslam’ı din olarak seçti. Rus hükümeti başta Kafkaslardaki Müslümanlar olmak üzere İslam’ı seçen vatandaşlarına çeşitli baskı uyguluyor.
 
2013’te bir mahkeme Kur’an-ı Kerimin Rusça mealinin baskısını yasaklamış, tepkiler üzerine karar iptal edilmişti.
 
Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.