Rusya'da bir çok Nur medresesi açıldı Elhamdülillah

Rusya'da bir çok Nur medresesi açıldı Elhamdülillah

Risale Akademi merkezinde "54. vefat yıldönümünde Bediüzzaman'dan kesitler" semineri yapıldı

Risale Haber-Haber Merkezi
 
Prof. Dr. Alparslan Özyazıcı, Rusya'nın bir çok yerinde Nur medreselerinin açıldığını söyledi.

Risale Akademi'nin düzenlediği Ankara seminerlerinde "54. vefat yıldönümünde Bediüzzaman'dan kesitler" başlıklı bir sunum yapan Özyazıcı, Bediüzzaman Hazretlerinin çocukluk, sürgün hayatı, Risale-i Nurları telifi ve hizmet prensiplerine dair ayrıntıları anlattı.

Bediüzzaman Said Nursi'nin küçük yaşlardan itibaren çeşitli medreseleri dolaştığını ifade eden Özyazıcı, "hafıza ve zekanın bir arada olduğu ender kişilerdendi. Bu Allah vergisi bir özellikti. Cenab-ı Hak onu Risale-i Nur için hazırlıyordu" dedi.

Bediüzzaman'ın geleceğe dair müjdeler verdiğini hatırlatan Prof. Alparslan Özyazıcı, "Bu müjdeler gerçekleşmeden önce kendimize göre yorumlar yapıyorduk. Mesela Tiflis'te medresemi kuracağım sözünü herhalde Türkiye sınırındaki Artvin, Trabzon gibi illerde olacağını zannediyordum. Çünkü o tarihlerde Tiflis'te, Rusya'da medrese açmak bize hayal gibi geliyordu. Ama yıllar geçti merhum Mustafa Sungur ağabey Tiflis'te Nur medresesini açtı. Hatta Rusya'nın bir çok yerinde Nur medreseleri açıldı Elhamdülillah" dedi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.