Rusya'da başörtüsü yasağına karşı imza kampanyası

Rusya'da başörtüsü yasağına karşı imza kampanyası

Rusya'da bir kız öğrenci, okullardaki başörtüsü yasağının sona ermesi için internet üzerinden imza kampanyası başlattı

Rusya’da tüm eğitim kurumlarında başörtüsü yasağının kaldırılması için internette bir dilekçe kampanyası başlatıldı. Avaaz.org sitesinde Ayza adında bir Müslüman kız tarafından kurulan sayfada herkes başörtüsünü destekleyen imzasını atabilir.
 
Ayza, 16 Eylül’de başlayan kampanyanın amacını "Müslüman kadınların başörtüsünün onların hak ve varlıklarının ayrılmaz bir parçası olduğuna dikkat çekmek" olarak olarak açıkladı.
 
Kampanyanın önemini anlatan Ayza “Rusya Anayasanın 28’inci maddesi uyarınca herkesin inanç ve din özgürlüğüne sahip olduğunun, dini inançlarını münferiden veya müştereken yaşama hakkı olduğunun ve dinini yayma özgürlüğüne sahip olduğunun” altını çizdi.
 
Kampanya sayfasındaki bildiride "Rus Anayasasına göre Müslüman kadınların kendi dini inançları doğrultusunda okullarda okumak ve başörtüsü takmak hakkına sahip olduğunu söyleyebiliriz” deniyor.
 
Bildiride eğitim kurumlarında başörtüsü yasağının ülkedeki ikinci büyük din mensuplarının haklarının ve ülke anayasasının da ihlali olduğu belirtiliyor.
 
Bildiriyi şu ana kadar 3 bine yakın kişi imzaladı. Kampanya sonunda imzaların ekli olduğu dilekçe Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e sunulacak. Dünya Bülteni
 
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.