Rusya'da '5. Müslüman Topluluklar Toplantısı' başladı

Rusya'da '5. Müslüman Topluluklar Toplantısı' başladı

Rusya'daki özerk bölgelerin dini temsilcilerinin ve bölge ülkelerinden alimlerin katılımıyla 5'inci Müslüman Topluluklar toplantısı yapılıyor

Rusya Perm şehrinde çeşitli Müslüman milletler temsilcilerinin katılımıyla 5’inci “Müslüman Topluluklar” toplantısı yapılıyor. Toplantının gündeminde dinler arası hoşgörü, modern çağda İslami gelişmeler ve İslam medeniyetinin gelişmesi gibi konular yer alıyor.

12- 15 Mart arasında devam edecek forumda Rusya’daki çeşitli dinlerin temsilcilerinin katılımıyla onlarla birlikte ‘aşırılığa’ karşı koyma konusunun da tartışılacağı bildirildi.

Toplantı açılış günü konuklarından biri Rusya Müslümanları Müftüsü Talgat Tacuddin oldu. Tacuddin, ülkenin Müslüman temsilcileri huzurunda yaptığı konuşmada “Görüşme ve konuşmalara devam edelim. Allah’ın izniyle önümüzdeki yıllarda bu kardeşliğimiz ve müspet anlayışımız daha da gelişecektir. Biz şu anda birlik ve beraberlik için çalışmaktayız. Unutmayalım bu yıl ülkemizin 2. Dünya savaşında galip gelmesinin 70. yıldönümüdür”, dedi.

Toplantının açılış gününde "Sorunlar ve Rusya'daki Müslüman toplumların sorunları ile gelişim özellikleri” adlı ilmi ve pratik konferans düzenlendi. Konferansı Rusya Asya ve Afrika ülkeleri Enstitüsü Başkanı Profesör Michael Meyer yönetti.

Toplantıda Tataristan, Dağıstan ve diğer Müslüman özerk bölgelerin dini idarelerinin temsilcileri, Perm ve Kungur bölgesi Metropoliti Mefodi ve çok sayıda katılımcı yer alıyor.

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.