Rusya Suriye'de çocukları da katlediyor

Rusya Suriye'de çocukları da katlediyor

Halep'in Azez ilçesini vuran Ruslar, çoğu çocuk 7 kişiyi katletti. Saldırıda ağır yaralananlar, UMKE ekipleri tarafından Kilis'teki hastanelere getirildi

PYD'nin Afrin-Kobani'yi birleştirmek için Azez'i ele geçirme çabalarına havadan yardım eden Rusya, yeni bir katliama daha imza attı. Rus uçakları Halep'in Azez ilçesi yakınlarındaki bir yerleşim birimini bombaladı. İlk belirlemelere göre, bombalamada çoğu çocuk 7 kişi yaşamını yitirdi. Saldırıda çok sayıda da kişi de ağır yaralandı. Olaydan sonra Özgür Suriye Ordusu'na mensup kurtarma ekipleri yaralıları hastanelere ulaştırmak için olağanüstü çaba harcadı.

70 TÜRKMEN YAYLADIĞI'NDA
 
Saldırınının ardından Kilis'teki çok sayıda ambulans ve UMKE ekibi de, Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan Suriye tarafına geçiş yaptı. Ağır yaralılar, akşam saatlerinde Kilis'teki hastanelere getirilerek tedavilerine başlandı. Öte yandan Türkmen Dağı'ndaki çatışmalardan kaçan, aralarında kadın ve çocuklarından da olduğu, 70 Suriyeli, güvenli şekilde Güveççi kampına gidebilmek için Hatay'ın Yayladağı ilçesine geldi. Güveççi kampı, sınırın Suriye tarafında bulunuyor.

Yeni Şafak

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.