Rusya Pakistan'a helikopter satıyor

Rusya Pakistan'a helikopter satıyor

Rusya, Pakistan'la ilk etapta dört Mi–35 helikopter satışı konusunda anlaşmaya vardı

Rusya, Pakistan ile Rus yapımı Mi–35 helikopter satışı ile ilgili bir anlaşma imzaladı. İlk etapta dört helikopter satılacak.

Rusya Devlet Başkanı Yardımcısı Yuri Ushakov, İslamabat hükümetine Rus üretimi Mi-35 askeri nakliye helikopteri tedariki konusunu görüşmeye devam ettiklerini söyledi.

11 Temmuzda Rusya’nın Ufa şehrinde başlayacak ŞİÖ liderler toplantısı öncesinde bir basın toplantısı düzenleyen Yuri Ushakov ülkesinin ŞİÖ ve bu örgüt üyesi devletler ile ilişkileri konusunda açıklamalarda bulundu.

"Kommersant" gazetesine göre, Rusya ve Pakistan arasındaki askeri helikopterler satımı anlaşmasında ilk olarak 4 helikopter satışı onaylandı.

Pakistan tarafının bu helikopterlerden yaklaşık 20 adet satın almak istediği, ancak bu ülkenin jeopolitik rakibi olan Hindistan’ın muhtemel tepkileri hesaba katılarak şimdilik bu sayıda anlaşma sağlandığı bildirildi.

Yuri Ushakov’a göre, 10 Temmuzda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ile görüşecek.

Ushakov, "Bu görüşmede başta terörizm sorunu olmak üzere önemli konular ele alınacak. Biz Pakistan'ın bu sorunlarla mücadele kapasitesinin güçlendirilmesinden yanayız” dedi.

Pakistan’ın Rus Mi-35 helikopterlerini ülkenin kuzey-batısında silahlı gruplarla mücadele operasyonlarında kullanacağı da bildirildi.

dunyabulteni 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.