Rusya Müslümanlarının İslami TV girişimi

Rusya Müslümanlarının İslami TV girişimi

Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Gaynuddin, mevcut kanalların İslam'a önyargılı yaklaştığını belirterek kendi TV kanallarını kurmak için girişimlerde bulunacaklarını söyledi

Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynuddin İslama uygun yayın yapacak bir televizyon kanalına ihtiyaç bulunduğunu belirterek bu konuda gerekli girişimlere başlayacaklarını söyledi.
 
Ravil Gaynuddin ITAR-TASS haber ajansına yaptığı Rusya’daki televizyon kanallarının İslam dinini terörle, cinayetlerle bağlantılı olarak gösterdiğini belirterek şöyle konuştu:
 
"Biz kendi televizyon kanalımızda dinimizin gerçeklerini sunma imkanına sahip olmalıyız. İnsanlar İslam dininin bir medeniyet, insanlık ve ahlak dini olduğunu bilmelidir. İslam'ın emirleri diğer dünya dinleri, özellikle Hıristiyanlık ve Yahudilik emirlerine benzer nitelikler taşıyor.”
 
Gaynuddin bu açıklamalarını 05-11 Eylül’de 10’uncusu düzenlenecek Uluslararası Müslüman Filmler Festivali'nin açılışı için geldiği Tataristan'ın başkenti Kazan şehrinde yaptı. Dunya Bulteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.