Rusya Kur'an, Hadis ve Risale-i Nur için yasa hazırlıyor

Rusya Kur'an, Hadis ve Risale-i Nur için yasa hazırlıyor

Duma'ya Putin tarafından sunulan tasarının kabul edilmesi halinde artık kutsal kitaplar aşırılık yanlısı olduğu iddiasıyla yasaklanamayacak.

Risale Haber-Haber Merkezi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Devlet Duma’sına kutsal metinlerin aşırılık olarak kabul edilmesini yasaklayan yasa tasarısı sundu.

Daha önce ülkenin doğusundaki Yujno-Sahalinsk ili mahkemesi bir skandala imza atarak "Duanın İslam'daki anlamı ve yeri” kitabında yer alan Kur'an-ı Kerim ayetlerini aşırılık olarak kabul etmişti. Bu karara en büyük tepkiyi Çeçenistan lideri Ramzan Kadirov ortaya koymuş ve bu kararda rol alan savcı Tatiana Bilobrovets ve yargıç Natalia Perchenko hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Dünya Bülteni'nin haberine göre Skandalın büyümesi üzerine Vladimir Putin, Devlet Duması’na Kur'an, İncil, Tevrat ve Zebur gibi kutsal sayılan metinlerin aşırılık olarak kabul edilmesini yasaklayan yasa tasarısını teklif etti.

Devlet Duması Başkanı Sergey Naryshkin bu tasarının sıra dışı olduğunu ve bundan dolayı en yakın zamanda görüşüleceğini açıkladı.

Ramzan Kadirov ise skandala çözüm bulunmasından memnun olduğunu sosyal medyada “Vladimir Putin toplumumuzun birliği ve beraberliği yönünde tarihi bir adım atmıştır” ifadeleri ile açıkladı.

KUR'AN MEALİ VE HADİS KİTAPLARI YASAKLANMIŞTI

Rusya'da Kur'an'ı Kerim'in E. R. Guliyev tarafından hazırlanan bir mealini ve  "İmam Nevevi'nin 40 hadis şerhi" kitabı da yasaklamıştı.

Ayrıca Said Nursi tarafından yazılan Risale-i Nur Külliyatından bazı kitaplar ve Osman Nuri Topbaş'ın bazı eserlerinin yanı sıra çok sayıda İslami kitap da bir dönem aşırı olduğu iddiasıyla yasaklı kitaplar arasında yer almıştı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum