Rusya 'kısasa kısas' istiyor

Rusya 'kısasa kısas' istiyor

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Rusya'nın Avrupa'daki varlıklarına el konulmasına ilişkin, Rus mahkemelerinin, yabancıların mal varlığına el konulmasına imkan sağlamasını umut ettiğini söyledi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya'nın Avrupa'daki varlıklarına el konulmasına ilişkin, Rus mahkemelerinin, yabancıların mal varlığına el konulmasına imkan sağlayacak karar almasını umut ettiğini söyledi. 

Rusya'nın St. Petersburg kentinde düzenlenen Uluslararası Ekonomi Forumu'nda (SPIEF) konuşan Lavrov, el koyma işlemlerinin özellikle SPIEF'nin düzenlendiği sırada yapılmasına dikkati çekerek "Ben komplo teorileri taraftarı değilim. Ancak bu tesadüf bile olsa, Rusya ile herhangi bir yapay engelle karşılaşmadan normal şekilde çalışmak isteyenlere karşı düzenlenmiştir" dedi.

Lavrov, mal varlıklarına el konulan Rus şirketlerinin dava açmaya hazırlandığını belirterek "Rusya'ya karşı bu gibi davranışlar sergileyen ülkelerin devlet katılımı olan şirketlerine ait varlıklara el konulabilmesi için Rusya mahkemelerinin de bu yönde karar almalarını umut ediyorum" ifadesini kullandı.

"Diplomatik varlıkların dokunulmazlığı devlet temininde olmalıdır"

Belçika Dışişleri makamlarının, yargının bağımsızlığına işaret ederek el koyma işlemi konusunda bilgilerinin olmadığını bildirdiğini aktaran Lavrov, "Belçika'dan gelen bu açıklamaları kabul etmiyoruz. Diplomatik misyonların dokunulmazlığı devlet temininde olmalıdır. Ülkelerin uluslararası sorumlulukları o ülkenin hükümeti ve dışişleri bakanlığına aittir" dedi.

Lavrov, sağduyunun galip gelerek Rusya büyükelçilik ve temsilcilik hesaplarının serbest bırakılması gerektiğini ifade ederek "Belçika'nın Moskova Büyükelçiliği hesabı için benzer bir durum oluşturmak zorunda kalmamamızı ümit ediyorum" diye konuştu. 

Lahey Tahkim Mahkemesi, Rus Yukos petrol şirketinin usulsüz kamulaştırıldığı gerekçesiyle Rusya'yı 50 milyar dolar tazminat ödemeye mahkum etmişti. Cezanın tahsil edilmesi için Belçika ve Fransa'da bulunan Rusya'ya ait varlıklara el konulduğu açıklanmıştı. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.