Rusya, Kırım’da pasaport dağıtmaya başladı

Rusya, Kırım’da pasaport dağıtmaya başladı

Rusya Federal Göçmen Servisi Başkanı Konstantin Romodanovski, Kırım’da Rusya pasaportlarının verilmeye başlandığını belirtti.

Kırım’ın Rusya’ya bağlanmasına yönelik anlaşmanın geçici olarak yürürlüğe girdiğini hatırlatan Romodanovski, “Federal Göçmen Servisi’ne başvuran Kırım halkının tamamı Rusya iç pasaportu (nüfus cüzdanı) alabiliyor. Dünden itibaren Rusya vatandaşı oldular. Bir kısım istisnalar olacak. Ancak bunları konuşmak için henüz erken. Çalışmalar başladı. Bugün pasaport veriyoruz.” dedi.

Romodanovski, Rusya vatandaşı olmak istemeyenlerin Kırım’da hangi şartlarda bulunacakları konusunda bilgi vermedi. Rus yetkili, zamanla tüm konuların çözülerek geçiş sürecinin tamamlanacağını belirtti.

UKRAYNA, RUSYA İLE VİZE UYGULAMASINA GEÇİYOR

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı ise Rusya ile vize uygulamasına geçilmesi için çalışmaların başlatılmasını istedi. Bağımsız Devletler Topluluğu üyesi ülkeler iç pasaport (nüfuz cüzdanı) ile seyahat edebiliyor.

Ukrayna Ulusal Güvenlik Sekreteri Andriy Parubiy, Ukrayna’ya Rusya vatandaşlarının girişinin sadece uluslar arası pasaportlarla mümkün olabileceğini belirtti.

Ukrayna’nın kararını değerlendiren Rusya parlamentosu alt kanadı Duma Başkanı Sergey Narışkin, “Bunlar siyasi açıklamalar. Kiev yönetiminin halkını düşünmediği bir kez ortaya çıktı. Ukrayna ve Rusya halkı aile bağları ile bağlı. Ciddi sorunlar yaşanabilir…” uyarısında bulundu.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.