Rusya Kırım'a askeri yığınak yapmaya devam ediyor

Rusya Kırım'a askeri yığınak yapmaya devam ediyor

Ukrayna Savunma Bakanlığı, Kırım'da Rusya’ya ait yaklaşık 24 bin asker, 613 tank, yaklaşık 100 savaş uçağı, 56 helikopter, 16 kıyı füze sistemi, 30 muharebe gemisi ve 4 denizaltı bulunduğunu bildirdi.

Ukrayna Savunma Bakanlığı, Rusya’nın işgal ettiği Kırım yarımadasına askeri birlikler ve silah yerleştirmeye devam ettiğini açıkladı.

Bakanlığa bağlı İstihbarat Baş Müdürlüğü Temsilcisi Vadim Skibitskiy Kırım’da Rusya’nın askeri faaliyetleriyle ilgili bilgi verdi.

Skibitskiy, Rusya’nın Ukrayna’nın güneyine, Karadeniz’in batı kısmına, Kerç boğazına, Azak Denizi'ne, ayrıca Gürcistan’ın Abhazya kıyılarına ve Doğu Akdeniz’e yönelik ilgisinin arttırdığını belirtti.

Rusya'nın silahlı kuvvetlerini Kırım yarımadasına yerleştirmeye devam ettiğini bildiren Skibitskiy, “Mayıs ayı itibarıyla Kırım yarımadasında Rusya’ya ait yaklaşık 24 bin asker, 613 tank ve zırhlı araç, 162 topçu sistemleri, yaklaşık 100 savaş uçağı, 56 helikopter, 16 kıyı füze sistemi, 30 muharebe gemisi ve 4 denizaltı bulunuyor.” dedi.

Rusya Kırım'daki varlığını iki katına çıkarmayı planlıyor

Bu rakamların Rusya’nın Kırım’ı işgal edene kadar yarımadada bulundurduğu askeri birliklerin gücünü arttırdığını gösterdiğini söyleyen Skibitskiy, "Kırım’da bulunan Rus birlikleri ve silah sayısının 2020-2025 yıllarına kadar bugünkü rakamların 1,5-2 katına çıkarılması planlanıyor.” ifadelerini kullandı.

Rusya'nın yarımadadaki Rus hava kuvvetleri unsurlarını da güçlendirildiğine dikkat çeken Skibitskiy, şunları dile getirdi:

“2014 yılında Rusya Federasyonu’nun Kırım’ı işgali, yarımadanın çevresinde ve Karadeniz’in tamamında güvenliği etkileyen önemli bir faktör olarak görülmelidir. Aynı zamanda Putin rejiminin Kırım’daki ana hedefi, Karadeniz bölgesinde Rusya’nın pozisyonunu güçlendirmek, ABD ve NATO’ya karşı güçlü bir ileri askeri karakol oluşturmaktır.”

 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.