Rusya, harabe olan Halep'i yerle bir edecek

Rusya, harabe olan Halep'i yerle bir edecek

Rusya'nın bir uçak gemisini Suriye'ye göndermesiyle Moskova'nın Halep'te büyük bir askeri operasyon yürütmesi beklentisi arttı

Koridorlar açan Rusya, Halep’in doğusunda Cuma günü 10 saatlik ateşkes ilan etti. Ancak hiçbir sivil ya da silahlı militan bölgeden çıkmadı.

Rusya’nın muhaliflerin kontrolündeki Halep’in doğusunda ilan ettiği 10 saatlik insani mola Cuma günü saat 09:00 itibariyle yürürlüğe girdi. Rusya Savunma Bakanlığı, sivillerin Halep’ten çıkması için 6, silahlı kişilerin çıkışı için ise 2 koridor açtığını söyledi. Ancak Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre hiçbir sivil ya da silahlı militan bölgeden çıkmadı.

Halep Medya Merkezi, yayımladığı videoyla, iç savaştan önce Suriye'nin ticaret merkezi olan Halep’in doğusunun perişan hâlini ortaya koydu.

Rusya daha önce de benzer şekilde muhaliflerin denetimindeki Halep bölgelerinde ateşkes ve 'güvenli koridorlar' uygulamıştı. O zamanlarda da Moskova'nın ve rejimin beklentisini karşılayacak sayıda sivil ya da silahlı militan, muhaliflerin kontrolündeki bölgeleri terk etmemişti.

Rusya'nın bir uçak gemisini Suriye'ye göndermesiyle Moskova'nın Halep'te büyük bir askeri operasyon yürütmesi beklentisi arttı. Bu beklentiler çerçevesinde ateşkesin son uygulama olduğu tahmin ediliyor.

Kaynak: Aljazeera

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.