Rus uzmandan FETO yorumu: Bu CIA'ya ters!

Rus uzmandan FETO yorumu: Bu CIA'ya ters!

Rus uzman Doç. Dr. Gevork Mirzoyan'ın ABD'nin, teröristbaşı Gülen'in Türkiye'ye olası iadesine değinerek, 'Bu CIA'in pozisyonuna darbe olur' dedi.

 

Rusya Başbakanlığı'na bağlı Finans Üniversitesi Siyaset Bölümü'nden Doç. Dr. Gevork Mirzoyan'ın ABD'nin Fetullah Gülen'in Türkiye'ye olası iadesine değinerek, "Bu CIA'in pozisyonuna darbe olur" dedi.

Rus NTV kanalının Mesto Vstreçi (Buluşma Yeri) programında konuşan Rus uzman şu ifadeleri kullandı: "ABD'nin 45. başkanı Donald Trump'ın önemli yandaşlarından biri (Ulusal Güvenlik Danışmanı Korgeneral Micheal Flynn) Gülen'in Türkiye'ye iade edilmesi gerektiğini söyledi. Gülen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlıca düşmanı. Bu çok ciddi bir açıklama.

"GÜLEN CIA İLE SIKI BAĞLANTILI"

Çünkü Gülen CIA ile sıkı bağlantılı. Onun kurumları CIA ile çalışıyor. Bu da (iade) CIA'in pozisyonuna yönelik darbe olur. Gülen gibi konularla böyle kolay açıklama yapılmaz. Peki, Erdoğan bunun karşılığında Washington'a ne verebilir? Bu güzel soru. ABD istiyor ki Erdoğan Suriye'de Washington'a engel olmasın. ABD istiyor ki Erdoğan Amerikan dış politikasındaki faal konumuna geri dönsün. Daha önce Erdoğan bu konumunu terk etmişti."

 

Haber 7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.