Rus uçağı krizinde ABD parmağı

Rus uçağı krizinde ABD parmağı

AGİT eski başkan yardımcısı Wimmer, 24 Kasım’da düşürülen Rus uçağında ABD ve Suudi Arabistan uçakları tarafından yönlendirildiğini söyledi.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT) eski başkan yardımcısı Willy Wimmer, verdiği bir röportajda, 24 Kasım'da Rus Su-24 tipi savaş uçağını düşüren Türk F16'larının, ABD ve Suudi Arabistan'a ait uçaklar tarafından yönlendirdiğinden şüphelendiğini söyledi.

ABD VE S. ARABİSTAN

Wimmer, “Bilgilerime göre, buna (Rus uçağının düşürüldüğü operasyona) bir ABD bir de Suudi Arabistan havadan erken ihbar ve kontrol uçağı katıldı. Rus bombardıman uçağı gibi bir uçağı öyle kolayca düşüremezsiniz: Jeti hedefine yönlendirmelisiniz. Bunu da yalnızca havadan erken ihbar ve kontrol uçakları yapabilir.

KIBRIS’TAN HAVALANDI

ABD'nin havadan erken ihbar ve kontrol uçağı Kıbrıs'tan havalandı. Diğeri de Suudi Arabistan'daki üssünden kalktı. Bir uçağın sınır ihlali gerçekleştirmesi hâlinde bunun ne gibi sonuçlara neden olabileceğini belirleyen NATO kuralları var. Fakat orada olanlar herkesin kabul ettiği uluslararası kurallarla bağdaşmıyor. Rus uçağını düşürdüler çünkü onu düşürmek istediler.

İLİŞKİLERİ BOZMAK

Bir eylem uluslararası kurallara uymuyorsa altında siyasi çıkarlar aranır. Amaç büyük bir ihtimalle Türkiye'nin Rusya ile olan ilişkilerini bozmaktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan neden Rusya'yla olan ilişkileri riske atmak istesin? Darbe girişimi gerçekleştirebilecek kişilerin Rus uçağını düşürmekten çekinecekleri söylenemez.

 

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.